ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ

(ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ)

 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 15







NEW RADIO 2/4/2015
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ Ε.ΣΥ… ΚΑΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ
Γ.ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Καλησπέρα σε όλους όσους μας ακούν και τους παρευρισκόμενους. Αυτά που άκουσα είναι πολύ ενδιαφέροντα και θεωρώ ότι κάθε Έλληνας πρέπει να εκφράζεται και να λέει δημόσια αυτά που γνωρίζει και να μεταφέρει πληροφορίες για να καταλαβαίνουν και οι συνέλληνες μας. Δυστυχώς είναι πολλά αυτά που αντιμετωπίζουμε και υπάρχει και παρανόηση, υπάρχει αντινόηση, σπέρνονται διάφορα, καθοδηγούμενες πληροφορίες που μας διώχνουν από τον στόχο και από τον σκοπό, πονηρές αντιπαλότητες και άλλα τέτοια πολλά πράγματα.
Τα ευχάριστα ξεκινούν από το Δήμο Μιδέας στην Αργολίδα που χθες πήρε ΑΦΜ. Σήμερα πήρε επιτέλους ΑΦΜ και Ε.ΣΥ του Δήμου Άργους τελείωσε με τα χαρτιά. Ίσως αύριο να τελειώσει και του Ναυπλίου, όπως και την επόμενη βδομάδα θα υπάρχουν άλλες τρεις στο σύνολο.
Είναι γεγονός ότι τις επόμενες μέρες ή βδομάδες οι Ε.ΣΥ θα έχουν φτάσει πάνω από 200. Επειδή συμβαίνει να υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με τα οικονομικά των συνελλήνων, ή για την εύρεση πιο οικονομικών γραφείων, πώς θα φτιαχτεί…αυτός είναι ένας λόγος.
Το Σάββατο στις 4 Απριλίου έχουν καλέσει τον Αρτέμη Σώρρας στις Θερμοπύλες και η ομιλία θα γίνει στην Λαμία! Αποφάσισε να κάνει ο ίδιος την ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ. Θα έχουμε επίσημο Μανιφέστο και από εκεί και πέρα, καλείται ο καθένας και από τους αντιπάλους, αν μπορούν να σπάσουν, ή να διαφωνήσουν ή να διορθώσουν μια Ελληνική Αξία. Θεωρώ ότι είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει αυτή την στιγμή. Έπρεπε ήδη να είχε γίνει λίγο νωρίτερα, αλλά όλα θέλουν τον χρόνο τους να ωριμάσουν, όπως και οι Έλληνες. Για να κάνεις Διακήρυξη Αρχών και Αξιών για την Πολιτεία που γεννιέται, θα πρέπει να έχεις κι αρκετούς συνειδητοποιημένους για να πάρουν το μήνυμα. Βέβαια, όσοι έχουν ορκιστεί, ξέρουν για τι πράγμα έχουν ορκιστεί και είναι ήδη μέσα σε αυτό το πλαίσιο και δεν μένει να το κάνουν πράξη.
Γ.ΤΑΡΑΣ: Είπες κάτι στην προηγούμενη εκπομπή σχετικά με τα εξώδικα. Κατατέθηκαν; Είχαμε καμία αντίδραση;
Γ.ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Βέβαια  κατατέθηκαν και γίνονται πολλά πράγματα και πολλές ζυμώσεις, εγώ ήθελα από την ίδια μέρα που θα γίνει η επίδοση να δημοσιευτούν, αλλά δεν είναι δικό μου θέμα αυτό, γιατί άλλοι κάνουν τις κινήσεις και την στρατηγική, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα.
Η μέρα κοινοποίηση των εξωδίκων θα αποφασιστεί από αυτούς, γιατί υπάρχουν κάποια θέματα σε εξέλιξη για αυτό και δεν έχουν δημοσιευτεί. Δηλαδή, το ένα εξώδικο αφορά παγκόσμια θέματα πολύ σοβαρά και δεν εννοώ ότι δεν είναι σοβαρό το θέμα των 600 δις, αλλά υπάρχουν και ακόμα πιο σοβαρά θέματα. Επειδή η αναφορά γίνεται σε πολύ ακόμα σοβαρότερα πράγματα, πολύ καλά κρυμμένα, αντίθετα με τα 600 δις που έχουν δημοσιευτεί. Από την στιγμή που έγινε η κίνηση, ο Αρτέμης το είχε βγάλει στο παγκόσμια ειδησεογραφικά κανάλια και το έμαθε ο πλανήτης σε μια μέρα, ανεξάρτητα, αν το δέχονται, ή το συζητούν, ή το λένε ή δεν το λένε στις ειδήσεις. Υπάρχουν κάποια πράγματα δηλαδή, επιμελώς κρυμμένα από την μια, αλλά είναι τόσο δυνατά που είναι 50 φορές πιο δυνατά από τα 600 δις. Η επιλογή της δημοσιοποίησης κάποιων πραγμάτων και της στιγμής που πρέπει να γίνουν μετά από τις κατάλληλες ζυμώσεις, την έχουν άλλοι που κινούν τα νήματα και δεν ξέρω να πω σε πόσες μέρες θα βγουν ή δεν θα βγουν.
ΠΕΡΙ …ΜΑΣΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ….
Γ.ΤΑΡΑΣ: Καταλαβαίνω τι λες. Είπες όμως και κάτι άλλο, ότι κάποιοι που είναι απέναντι από τον Αρτέμη μπορεί να πάνε μαζί του κάποια στιγμή.
Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Είχα συγκεκριμένα μιλήσει για τους Μασόνους. Μόνο για αυτούς το είπα αυτό. Οι άλλοι που κινούν τα νήματα, είναι ήδη μαζί του, γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Υπάρχουν όμως και κάποια ανθρωποειδή που αναγκαστικά κοιτούν, πώς θα σώσουν το τομάρι τους.
Γ. ΤΑΡΑΣ: Έχει περάσει μια είδηση ότι τώρα στις 9 Απριλίου χρεωκοπήσαμε και θα βγούμε από το Ευρώ…
Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχουν ένα σωρό ψεύτικες πληροφορίες για να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο. Αυτό πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπόψιν και να ψάχνετε κάθε φορά ο,τιδήποτε, λέγεται, ή ανακοινώνεται ποιος το είπε, σε ποια χρονική στιγμή το είπε και πόσο λάσπη θέλει να ρίξει στην οικονομική εικόνα της δεδομένης στιγμής. Την ώρα που είπαν αυτά, παράδειγμα, τα είπε ένας κοινοβουλευτικός, τα είπε ο Πρωθυπουργός, τα είπε ένας δημοσιογράφος;
Γ. ΤΑΡΑΣ: Διαρρέουν από γερμανικές εφημερίδες.
Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, από δημοσιογράφους. Να ξέρετε ότι όλα τα καθεστωτικά κανάλια και όλοι οι δημοσιογράφοι οι επιφανείς, μηδενός εξαιρουμένου –και είμαι απόλυτος- είναι υπηρέτες υπάλληλοι του καθεστώτος και αυτός που μιλάει εναντίον τους σε αυτά τα κανάλια, είναι κι αυτός δικός τους και αποτελεί πόλο συσπείρωσης για όλους τους αντίπαλους ή αντίθετους στην γνώμη ή στις εκφράσεις για να μπορούν να τους έχουν όλους χειραγωγήσιμους. Μπορεί να γίνει αντιληπτό σε βάθος αυτό που λέω;
Γ. ΤΑΡΑΣ: Βέβαια και να περάσουν κάποια ιδιαίτερα μνημόνια χωρίς κόπο.
Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τα μνημόνια είναι το λιγότερο. Το καθεστώς στηρίζεται στην μόνιμη παραπλάνηση του λαού, στη μη σωστή ενημέρωση, αλλά και μια καινούργια ψευδή ενημέρωση που να τον διώχνει από τον πραγματικό στόχο του.
«ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ….ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ –ΠΡΩΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ…»
Ας τα πάρουμε από την αρχή τα πράγματα. Τι είπαν οι γερμανικές εφημερίδες; Ότι θα φύγει η Ελλάδα από το ευρώ; Είναι για γέλια! Εάν κάποιος πρέπει να φύγει από το ευρώ, πρέπει να φύγει η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία. Πάμε να δούμε το γιατί;
Όταν έγινε η συνθήκη του ευρώ και απόφασισαν να κάνουν ενιαίο νόμισμα και ονομάσαν την τράπεζα του Ροθτσάιλντ, την Γαλλική κεντρική τράπεζα σε Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, έφτιαξαν ένα συγκεκριμένο μανιφέστο για το πώς θα εκδίδεται το ευρώ.
Το ευρώεκδίδεται πάνω σε ομόλογο χρέους που υπογράφει κάθε χώρα. Δηλαδή, τώρα εσύ που έχεις τον ραδιοσταθμό, αυτοί που βγαίνουν και μιλάνε, να υπογράφουν ότι σου χρωστάνε  και 1000 ευρώ.
Δηλαδή, η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, όπως δημουργήθηκε η μετάλλαξη της, έγινε για να εκδόσει το ευρωπαίκό χρήμα και να πάρει υπό αυτήν, τις κεντρικές τράπεζες των χωρών που θα συμμετέχουν.
Αφού έκδοσαν όλοι από ένα ομόλογο για να γίνει το ευρώ, ο καθένας σε όποιο ύψος ήθελε, αυτά τα ομόλογα τα πήρε η Κεντρική Ευρωπαϊκή τράπεζα και έκδοσε το νόμισμα, που δεν είναι νόμισμα, αλλά τραπεζογραμμάτιο. Δηλαδή, έρχεται ένα καινούργιο χρέος που εκδίδεται έναντι εγγυήσεως του χρέους που εκδίδει η κάθε χώρα. Αυτό το χαρτονόμισμα ή τραπεζογραμμάτιο τους το έδωσαν για να συναλλάσσονται. Δηλαδή, χωρίς να υπάρχει χρέος εκείνη την στιγμή στην κεντρική Γαλλική τράπεζα, με το που την επονομάζουν Κεντρική Ευρωπαϊκή τράπεζα και εξελίσσεται σε θεσμό, η κάθε χώρα υπογράφει γραμμάτια χρέους! Εκείνη το χρέος όμως μέχρι εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε. Δηλαδή, εμείς μέχρι να μιλήσουμε στο σταθμό, δεν υπάρχει από την πλευρά σου κανένα χρέος και μας λες: «Βάλτε βρε παιδιά ότι μου χρωστάτε από 1000 ευρώ,, να πάρω αυτά τα χρέη που μου υπογράψατε και να εκδόσω ένα καινούργιο χρέος και θα πάρει ο καθένας από αυτό, όσο είναι το χρέος που μου υπέγραψε. Θα μου δώσεις ένα χαρτί που μου χρωστάς 1000 ευρώ και θα του κάνω κατάτμηση και θα σου το δώσω να συναλλάσσεσαι έναντι του χρέους που μου έδωσες». Από την στιγμή που δεχτήκαμε, εγκλωβιστήκαμε σε κάτι που δεν υπήρχε πριν και πήγαμε να χρεωθούμε μόνοι μας
«…Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΗΣ…»
. Υπάρχει ένα μυστικό που είναι φανερό βέβαια, αλλά δεν το είπαν στο λαό να καταλάβει και το έστησαν οι τραπεζίτες. Το χρέος που υπέγραψε η κάθε χώρα, έβαλαν την κάθε χώρα να βάλει εγγυήσεις. Η Ελλάδα εγγυήθηκε με περιουσία τις εγγυήσεις της. μπορείτε να καταλάβετε πόσο σοβαρό είναι αυτό. Σε αυτήν την εγγύηση-περιουσία χρεώνουν και τόκο, γιατί το ομόλογο δεν έχει τόκο σαν ομόλογο, αλλά η εγγύηση του έχει τον τόκο. Το ομόλογο για παράδειγμα είναι 1 δις και σου κόβει νόμισμα ένα δις, το νούμερο δηλαδή μένει αμετάβλητο. Η εγγύηση όμως που έβαλες, χρεώνεται με τόκους. Την εγγύηση την πήρε η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, γιατί ακολουθεί κι εγγυάται το ομόλογο που έκδοσε η Ελλάδα. Άρα, αυτή έχει πάρει τις ελληνικές εγγυήσεις.
Όταν η Ελλάδα υποβαθμίστηκε, όπως υποβαθμίστηκε και η αξία του ελληνικού ομολόγου, οι εγγυήσεις υποβαθμίστηκαν κι αυτές. Οπότε, αν έκαναν 1 δις, έφτασαν στα 200 εκατομμύρια, όπως ακριβώς έγινε και με τα ομόλογα και τις εγγυήσεις στο ΔΝΤ. Αυτό επιτέθηκε πρώτο και μόνο αυτό, γιατί τα ομόλογα που είχαμε δώσει εγγυήσεις για να παίρνουμε δικά μας χρήματα, μέσω της τράπεζας Ελλάδος που είναι θεματοφύλακας του ΔΝΤ, υποβαθμίζονται, όπως και οι εγγυήσεις τους.
Έτσι το ΔΝΤ με την Λαγκάρντ λέει τότε: «Έλληνες, σας κλείνω τις συμβάσεις που έχουμε κάνει, επιστρέψε τα χρήματα που πήρατε, γιατί δεν με καλύπτουν οι εγγυήσεις σας, ή δώστε μου άλλες εγγυήσεις με καινούργια ομόλογα, αλλά όχι δικά σας, γιατί τα δικά σας δεν αξίζουν». Έρχεται η τάχα μου Γερμανία, δηλαδή όχι η Γερμανία, αλλά μια ιδιωτική εταιρεία που είναι θυγατρική μιας γερμανικής τράπεζας και αυτή η ιδιωτική εταιρεία το παίζει κράτος και λέει ότι θα δώσουν ομόλογα αυτοί, τα οποία υπογράφει πάλι να τα εγγυοδοτήσει η Ελλάδα.
Αυτή η εγγύηση επί των ομολόγων δεν είναι 100% της ονομαστικής αξίας του ομολόγου, αλλά είναι μια υποβαθμισμένη αξία κι έτσι είναι μια πολλαπλάσια αξία για να καλύψει λόγω της υποβάθμισης την αξία του ομολόγου. Για παράδειγμα, την πρώτη φορά μας έδωσαν 110 δις με τα γερμανικά ομόλογα. Η ελληνική περιουσία που μπήκε και εγγυήθηκε τα γερμανικά ομόλογα των 110 δις της ιδιωτικής τράπεζας, ήταν 550 δις, επειδή όπως είπαμε οι εγγυήσεις της Ελλάδος είναι υποβαθμισμένες.
Εάν σου έχουν σφραγιστεί δύο επιταγές και έχεις γραφτεί στον Τειρεσία, η Τράπεζα δεν σου δίνει με τίποτα δάνειο. Για να παρεμβληθεί ο εγγυητής στην μέση για να πάρεις λεφτά, δεν θα σου δώσει δάνειο 100.000, βάζοντας εγγύηση 120.000, αλλά 500.000 για να πάρεις τις 100.000.
ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ;
Πάμε να δούμε τώρα πώς φεύγει η Ελλάδα από το ευρώ και πόσες κουταμάρες λένε; Αλλά, δεν λένε κουταμάρες, το παιχνίδι είναι στημένο! Προετοιμάζουν τον κόσμο μέσα από τον φόβο!
Γίνεται να φύγει η Ελλάδα από το Ευρώ; Από ποιο ευρώ να φύγει; Μήπως γνωρίζει κανένας, όταν έγιναν οι συμβάσεις για το ευρώ το 2000-2001 τι εγγυήσεις έχει δώσει η Ελλάδα και για άλλα κράτη για να πάρουν ευρώ με ελληνικές εγγυήσεις; Να μας πει η Γερμανία, τι εγγυήσεις έδωσε ως Γερμανία; Να μας πει και η Γαλλία από πού είναι οι εγγυήσεις του ομολόγου που έκδοσε; Μήπως είναι εγγυήσεις κάποιων τραπεζιτών που έχουν τις ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες εγγυήσεις, έχουν δοθεί έναντι ελληνικού πλούτου. Μήπως είναι ομόλογα κάποιου που  τα εγγυάται ο ελληνικός πλούτος και ο ελληνικός χρυσός επειδή τον διαχειρίζεται;
Αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και να ζητάμε τέτοια στοιχεία που είναι επιμελώς κρυμμένα, ίσως αρχίσουμε να ξυπνάμε και να αναζητάμε τα τότε ΦΕΚ και να δούμε τι έχουν περάσει από τα ΦΕΚ και τι έχει υπογραφεί από την Ελλάδα και από την Τράπεζα της Ελλάδος που δεν έχει περαστεί στα ΦΕΚ. Έτσι έγινε το παιχνίδι του Ευρώ!
Με λίγα λόγια, «βάζω την περιουσία μου, υπογράφω και γραμμάτιο  και σου δίνω και λεφτά και εκδίδεις νόμισμα και εσύ μου λες ότι αύριο το πρωί θα με βγάλεις από τις εγγυήσεις μου και από το νόμισμα που εγώ εγγυήθηκα  και έβγαλες, επειδή το έκοψες και το τύπωσες;».
ΑΣΤΕΡΗΣ: Μήπως για αυτόν τον λόγο, γράφεται και στα ελληνικά το ευρώ στα νομίσματα; Λέω, γιατί από τα 28 κράτη που είναι στην ευρωπαϊκή ένωση, πώς είναι δυνατόν η χώρα που πάει για πτώχευση –ακόμα και αν δεν μπορούν λόγω των 600 δις – είναι σύμπτωση αυτό;
Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό είναι το λιγότερο. Υπάρχουν πολύ βαθύτερα πράγματα από πίσω. Σημασία έχει ότι δεν ισχύει ότι η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ, ακόμα κι αν μας το λένε εικονικά κάθε μέρα.
Γ. ΤΑΡΑΣ: Θέλω να βγάλω μια είδηση: «Συνελλήφθη πριν από λίγο ο εκδότης της Ελευθεροτυπίας και γνωστός δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος, ο τραπεζίτης-κλειδί στην υπόθεση της Siemens! Η σύλληψη έγινε στο Ντουμπάι κι σε όλα αυτά συνηγορούν ότι πρόκειται να κληθούν από το εφετείο Αθηνών, ο Σημίτης, ο Βενιζέλος και η Βάσω Παπανδρέου και μέλη από το ΚΙΣΕΑ για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου». Γνωρίζεις κάτι;
Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν γνωρίζω.
ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ;;
ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ: Να ρωτήσω κάτι; Πολλά δημοσιεύματα λένε ότι θα μας χρεωκοπήσουν. Μπορούν να μας χρεωκοπήσουν; Έχει διαφορά η πτώχευση από την χρεωκοπία;
Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Χρεωκοπημένοι είμαστε ήδη! Έχει μεγάλη διαφορά η χρεωκοπία από την πτώχευση και όσοι ξέρουν το παιχνίδι με τις λέξεις, τους μπερδεύουν όλους.
ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ: Εγώ ξέρω ότι με τα 600 δις, δεν μπορούν να μας πτωχεύσουν.
Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Να μας πτωχεύσουν δεν μπορούν! Όμως χρεωκοπημένοι είμαστε ήδη! Η Ελλάδα είναι κατασχεμένη από το 2010, αφού έχεις παραδώσει την κυριαρχία σου, δηλαδή το να άρχεις επί της ιδιοκτησίας σου, σε κάθε Εθνικό περιουσιακό στοιχείο, σε αυτόν που σε δανείζει, κι όταν έχεις παραδώσει τα δικαιώματα λήψης αποφάσεων για κάθε Εθνικό περιουσιακό στοιχείο σε αυτό που σε δανείζει και όταν έχεις παραιτηθεί από την ασυλία των εθνικών περιουσιακών στοιχείων!
Η παγκόσμια νομοθεσία και έτσι όπως είναι στημένος ο πλανήτης λέει ότι τα εθνικά περιουσιακά στοιχεία έχουν ασυλία.
Θα το πω διαφορετικά: Δεν γίνεται να έρθουν να σου κατασχέσουν την Ακρόπολη, επειδή χρωστάς! Και εσύ τι κάνεις; Παραιτείσαι αυτής της ασυλίας! Δεν μπορείς ούτε νομικά να παραιτηθείς! Γιατί δεν σου δίνει κανείς το δικαίωμα να παραιτηθείς ούτε για τον εαυτό σου, πόσο περισσότερο ως διαχειριστής άλλων που είναι ιδιοκτήτες και να παραιτηθείς εσύ αντί για αυτούς! Για αυτό το λέω στις ομιλίες πολλές φορές η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας έχουν τίτλους; Δεν έχουν! Αφού δεν έχουν, πώς το πουλάς ή το νοικιάζεις ή ο,τιδήποτε κάνεις; Δεν έχουν τίτλους, γιατί ανήκουν εξ’αδιαιρέτου σε όλους τους Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς, ο οποίος έχει εξ’αδιαιρέτου την Κυριαρχία που δεν μπορεί ούτε να παραιτηθεί, ούτε να την απεμπολήσει. Πώς γίνεται ο διαχειριστής να παραιτηθεί για τους ιδιοκτήτες;
Θυμάστε τα δημοσιεύματα στην Γερμανία για την κατάσχεση της Ακρόπολης; Ήταν πριν εμφανιστεί ο Σώρρας το 2012. αυτά λέγονταν το 2011. Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι και όλοι όσοι τα έλεγαν, δεν τα έλεγαν τυχαία, αλλά είχαν διαβάσει το μνημόνιο, το οποίο δεν είχαν διαβάσει οι Έλληνες που έλεγε ότι η Ελλάδα παραιτήθηκε της Κυριαρχίας επί της Εθνικής περιουσίας και παραιτήθηκε και της ασυλίας της Εθνικής περιουσίας και μας δούλευαν δημόσια και παγκόσμια.
Να είσαστε σίγουροι ότι ήταν πανεύκολο να καταθέσει πτώχευση της Ελλάδος ο καθένας τους. ακόμα κι ένας ιδιώτης Έλληνας που έχει ομόλογο του ελληνικού δημοσίου. Η διαφορά είναι ότι ένα ομόλογο ακόμα κι 1 εκατομμύριο, στο πληρώνει εύκολα ο Υπουργός Οικονομικών και δεν τρέχει τίποτα και δεν φτάνεις στο πτώχευση. Αλλά, ένα ομόλογο 30 δις, πού θα τα βρει τα χρήματα ο Υπουργός, αφού τα χρήματα είναι δεσμευμένα από το Bretton Woods και στον πράκτορα του θεματοφύλακα, που είναι ο κεντρικός τραπεζίτης; Οπότε, αυτός που θα υποβάλλει την αίτηση πτώχευσης στο παγκόσμιο πρωτοδικείο ή παγκόσμιο δικαστήριο, όπου πρέπει να υποβληθεί αυτή την αίτηση, αυτομάτως, αφού δεν μπορεί να πληρώσει κανένας, το δικαστήριο θα αποφασίσει την πτώχευση.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
Όταν μπαίνει στο παιχνίδι ο Αρτέμης Σώρρας, καταθέτει στους Έλληνες τα ομόλογα των 600δις κι όχι σε έναν οποιονδήποτε λογαριασμό, πρέπει να καταλάβουμε τι κάνει και γιατί. Την κατάθεση την κάνει σε λογαριασμό στο όνομα των Κυρίαρχων Ελλήνων Ιθαγενών! Δεν την κάνει, ούτε γενικά και αόριστα τους υπηκόους, ούτε στους Έλληνες πολίτες, ούτε στο Υπουργείο Οικονομικών, αλλά κατευθείαν στους Κυρίαρχους Έλληνες Ιθαγενείς.
Άρα, όποιος θα τολμούσε να πάει σε οποιοδήποτε δικαστήριο για να καταθέσει αίτηση πτώχευσης, ο διαχειριστής του λογαριασμού θα παρουσιαζόταν και θα έλεγε: «τι χρωστάει η Ελλάδα; 40 δις; Ορίστε, τα πληρώνουμε και να έρθει όποιος άλλος του χρωστάμε για να πληρωθεί, γιατί έχουμε τα χρήματα να τους πληρώσουμε όλους!». Θα ήταν διπλό κέρδος για την Ελλάδα να παρουσιαζόταν κάποιος και να της κάνει πτώχευση στο δικαστήριο, γιατί δεν θα έπρεπε το δικαστήριο να δεχτεί μόνο τα 40 δις που της έκανε πτώχευση, αλλά είτε 1 δις δεχτεί, είτε 40 δις από αυτό το ποσό, δέχεται όλα τα χρήματα, γιατί δεν γίνεται να αναγνωρίσει μόνο τα 40 δις από τα 600 δις!
Άρα, δικαίως, ο Αυτόχθονας Έλληνας Ιθαγενής λέει: «ό,τι άλλο χρωστάω, το πληρώνω τώρα!». Οπότε, έπρεπε να έρθουν όλοι να πληρωθούν!
Αλλά, ποιος από τους πράκτορες τραπεζίτες που αποτελούν όλο αυτό το καθεστώς και είναι μπροστινοί θα τολμούσε να έρθει να της κάνει πτώχευση σε δικαστήριο της Ελλάδος, την στιγμή που ήξεραν και οι πέτρες ότι όχι μόνο η Ελλάδα έχει 600 δις και είναι πραγματικά, αλλά κι αυτά είναι ένα κομματάκι από τα 3 τρις. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Αυτομάτως, θα ξύπναγε και ο τελευταίος βλάκας Έλληνας και θα τους έπαιρνε με τις πέτρες και την άλλη  μέρα, θα είχες άλλου είδους κυβέρνηση στην Ελλάδα. Αυτή η καινούρια κυβέρνηση, ακόμα και αν ήταν καθεστωτική, θα έτρωγε τέτοια πίεση από τον λαό που θα έλεγε: «τώρα, ό,τι χρωστάμε να το πληρώσουμε!». Φανταστείτε τι ξύλο θα έτρωγαν οι εισαγγελείς που τώρα δεν μιλάνε! Εκεί να δείτε τι ξύλο θα έτρωγαν για να κάνουν το αυτονόητο, αυτό που τους επιβάλλει και τους επιτάσσει το καθήκον τους, γιατί είναι εισαγγελείς της πολιτείας των Ελλήνων κι όχι της Τουρκίας, ούτε της Γερμανίας!
Οπότε, εκεί θα φτάναμε να ψάχναμε τα πάντα. Κάποιοι λένε ότι ο Τσίπρας είπε ότι «θα εθνικοποιήσει την τράπεζα Ελλάδος! Και; Δεν χρειάζεται να εθνικοποιήσει την τράπεζα της Ελλάδος, ούτε να ακουμπήσεις το ιδιοκτησιακό της καθεστώς. Μια απόφαση της βουλής είναι ότι ελέγχουμε τους δικούς μας Ελληνικούς λογαριασμούς. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο από την Τράπεζα Ελλάδος και ό,τι άλλο έχει κάνει, δεν μας ενδιαφέρει! Θέλουμε να ελέγξουμε τους δικούς μας λογαριασμούς και για να τους ελέγξουμε αυτούς, που χρειάζεται καν να πάμε στην Τράπεζα Ελλάδος, αλλά στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και να δούμε τι εγγυήσεις έχουμε δώσει. Ή νομίζετε ότι δεν ξέρουν τι εγγυήσεις έχουμε δώσει και θα ψάχνουν; Σαφώς ξέρουν!
ΤΟ ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ…
Μην τρώτε την προπαγάνδα όπως τότε με το Υπουργείο που τάχα μου τους ρωτούσε η ΤΡΟΙΚΑ και δεν ήξεραν να απαντήσουν πόσους υπαλλήλους έχει η Ελλάδα! Είμαι σίγουρος ότι σαφώς γνωρίζουν τα πάντα! γιατί όλοι αυτοί οι τενεκέδες περνούν μέσα από το λογιστήριο του κράτους και έχουν ταμείο που είναι ασφαλισμένοι. Τι λέτε; Δεν ξέρει το ΙΚΑ πόσους ασφαλισμένους έχει ή υπάρχει και στο δημόσιο μαύρη εργασία και δεν τους έχουν ασφαλίσει; Αυτά είναι για να κοροϊδεύουν τον κόσμο.
Το πιο οργανωμένο κράτος του πλανήτη είναι η Ελλάδα και είναι καταχωρημένο μέχρι και το τελευταίο συρματόπλεγμα. Είναι καταγεγραμμένα και αριθμημένα μέχρι και το τελευταίο ελαιόδεντρο. Όποιοι σας λένε το αντίθετο, είναι για να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Ξέρουν ακριβώς πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Ο  κάθε δημόσιος υπάλληλος από την ώρα που διορίζεται ή ορκίζεται, γίνεται ή με απόφαση υπουργού ή με κάποιον επίσημο νόμο. Πιστεύτε ότι δεν ξέρουν πόσους έχουν; Δεν ξέρουν τα υπουργεία τι υπαλλήλους έχουν; Το μισθολόγιο που τους πληρώνουν, από πού περνάει; Έκαναν ότι δεν ήξεραν! Αυτό το έκαναν γιατί ας πούμε: εσύ ήσουν φύλακας στις φυλακές, μπορεί να έπαιρνες κι ένα δεύτερο μισθό, γιατί ήσουν διορισμένος στην ασφάλεια της βουλής  κι να έπαιρνες κι έναν τρίτο μισθό γιατί σε είχαν βάλει στην πρεσβεία της Βενεζουέλας και να έπαιρνες κι έναν τέταρτο μισθό, γιατί σε είχαν βάλει και στα ΕΚΑΜ, ενώ είσαι ένας άνθρωπος. Ανάλογα λοιπόν με το πόσο μέσον έχει ο καθένας και πόσους μισθούς παίρνει, φαίνεται ότι είναι πολλαπλά πρόσωπα. Για να παρουσιάσουν την αλήθεια, έπρεπε να δικαιολογήσουν πού έδιναν και τους μισθούς. Έκαναν τους παλαβούς κι ότι δεν ήξεραν πόσους πληρώνουν!
Είχατε δει μια λίστα που είχα βγάλει μια μέρα, για το πόσες χιλιάδες παίρνουν 11 μισθούς, 10 μισθούς, 8 μισθούς και μετά ανάλογες συντάξεις. Ο πολιτικός μηχανικός που έγινε δήμαρχος και μετά βουλευτής, πόσες συντάξεις παίρνει; Τρεις αλλά είναι ο ίδιος! Ένας άνθρωπος που έχει περάσει από τα ανώτατα κλιμάκια του Υπουργείου Οικονομικών μου γράφει τώρα, που μας παρακολουθεί «μόνο από τις μισθοδοσίες ξέρουν τα πάντα. έλεος, γιατί ξέρουν και τι νούμερο παπούτσι φοράνε»! Ξέρουν τα πάντα και όποιος νομίζει ότι η Ελλάδα είναι ένα κράτος που δεν ξέρει τι του γίνεται, είναι βαθιά νυχτωμένος. Γνωρίζουν τα πάντα σε βαθμό κακουργήματος. Έκαναν ότι δεν ήξεραν, για συγκεκριμένους λόγους.
ΣΠΥΡΟΣ: Αν τα βάλουμε σε ένα τσουβάλι όλα, την Τράπεζα Ανατολής που χρηματοδοτήθηκε όλος ο πλανήτης και η Federal Reserve με χρήματα που είναι ελληνικά , αν πάρουμε τα 600 δις και τα καταπιστεύματα Bretton Woods και το ΑΩ…
Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τα καταπιστεύματα δεν είναι μόνο αυτά τα δύο, υπάρχουν πολλά ακόμα. Είναι πάρα πολλά και κρυφά ταμεία που δεν τα γνωρίζει κανείς!
ΣΠΥΡΟΣ: Ναι, υπάρχουν πάρα πολλά και κάποια στιγμή ο Βασίλης Σωτήρας μίλησε και για λογαριασμούς που υπάρχουν και στην Ελλάδα, εκτός από αυτά τα δύο ταμεία. Τώρα, αυτό που θέλω να πω είναι, αν ερχόταν κάποιος που είχε ένα ομόλογο στα χέρια του για να πληρωθεί από τα 600 δις και δεν θα μπορούσε να πτωχεύσει την Ελλάδα, εκεί θα έσπαγε και το καθεστώς όλου του πλανήτη. Και επειδή όλοι τους τρώνε από αυτό το τραπέζι της απάτης, για αυτό και δεν τολμάει κανείς να έρθει να ζητήσει τα χρήματα που του χρωστάει η Ελλάδα.
Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να μείνεις σε αυτό που είπα για τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Ενώ το Υπουργείο λέει ότι δεν έχει όλα τα στοιχεία και δεν ξέρει τι και πού χρωστάει, ο ΟΔΔΗΧ έχει όλες τις εγγυήσεις που έχουν δοθεί όλα αυτά τα χρόνια σε οποιονδήποτε για οποιοδήποτε χρέος και για τα εξοφλημένα και αυτά που είναι εν ενεργεία. Αυτό σημαίνει ότι μόλις έλεγες «ελάτε να πληρωθείτε» και να μην ήθελαν να έρθουν, ξέρεις ποιοι είναι, γιατί έχεις τις εγγυήσεις που τους έχεις δώσει.
Εκεί κάνεις μια πλάκα και λες: «σας ακυρώνω τις εγγυήσεις, δεν χρωστάω και δεν αναγνωρίζω χρέος», οπότε τι θα έρθουν να διεκδικήσουν; Δεν είναι απλά ότι θα έσπαγε όλος ο πλανήτης. Πρέπει να καταλάβουμε κάτι. Ξέρουμε ότι όλος ο πλανήτης έχει κράτη και χώρες με εθνικούς στρατούς κι έτσι βλέπουμε ότι είναι.
ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ!
Αν υποθέσουμε ότι ήσουν ένας μεγαλοκτηματίας που είχες 1.000.000 στρέμματα και φώναζες μερικούς  και τους τα μοίραζες, τους ενοίκιαζες από ένα κομμάτι για να κάνουν πόλεις. Έφτιαχνες 30 πόλεις μέσα στα στρέμματα σου από διαφορετικούς ανθρώπους και τους έβαζες να σκοτώνονται ανά μεταξύ τους και να κάνουν πόλεμο. Στην περιουσία τους δεν είναι όλοι; Εσύ δεν τους έβαλες να το κάνουν; Οι ίδιοι δεν θα ήξεραν ότι η γη που πατούν ανήκει σε σένα, γιατί την νομίζουν για δική τους, γιατί έτσι την βρήκαν,  είναι η πόλη που γεννήθηκαν. Κι έρχομαι εγώ που μου χρωστάς κι αυτοί μου χρωστάνε και λέω: «Εσείς μου χρωστάτε, όπως χρωστάει και αυτός που έχετε το χωράφι του…» «Τι;» σου λένε… «δεν είναι δικό μας το χωράφι;». «Όχι δεν είναι δικό σας και το χρωστάτε. Αυτός χρωστάει, άρα χρωστάτε κι εσείς!».
Για να καταλάβεις τι σημαίνει σπάει ο πλανήτης. Ο πλανήτης είναι δομημένος ο πλανήτης πάνω σε ένα ψέμα. Οπότε, ο λαός θα έπαιρνε χαμπάρι ότι δεν χρωστάει και ότι το χωράφι δεν είναι δικό του και αρχίζει και ψάχνει ποιανού είναι.
Σπύρο, εσύ είσαι στην Νορβηγία. Είναι η Νορβηγία κυρίαρχο κράτος; Όχι! Δεν έχει κυριαρχία και αυτό θα το δεις και θα το καταλάβεις από τις αντλήσεις πετρελαίων. Πάρε στα χέρια σου σύμβαση και ας φαίνεται ότι η νορβηγική εταιρεία που λέει ότι κάνει την εξόρυξη του πετρελαίου για να δεις τι λέει, ποιος την εγγυάται και ποιος παίρνει το τρίτο μισθό, το ποσοστό; Γιατί υπάρχει κι ένας μεσοεγγυούχος που είναι δικό του το οικόπεδο, άρα δεν είναι κυρίαρχο κράτος η Νορβηγία. Δεν υπάρχει άλλο Κυρίαρχο κράτος στην Ευρώπη. Μόνο η Ελλάδα!
Γ.ΤΑΡΑΣ: Ο Πάνος Καμμένος μίλησε με τους Αμερικάνους και θα κάνουν συνεκμετάλλευση 70-30%.
Γ.ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κάτσε γιατί ένας από το Ισραήλ, έχει κάνει εταιρεία στο Ισραήλ και ονομάζεται Αμερικάνος.
ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.ΣΥ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ…..
ΕΛΕΝΗ ΚΙΤΣΟΥ: Καλησπέρα σε όλους! Μεταφέρω τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς από την Ξάνθη και από την Θράκη. Είναι μια ευαίσθητη περιοχή και θέλει ειδικούς χειρισμούς. Εμείς, κατά κάποιο τρόπο, είμαστε συνηθισμένοι να ζούμε μέσα σε τέτοια πεδία, αλλά αυτό μας κάνει πολύ πιο ενεργούς, γιατί στην υπόλοιπη Ελλάδα όλοι ζουν σε μια ηρεμία ότι η πατρίδα είναι δική μας.
Φανταστείτε όμως εδώ πάνω σε εμάς, έχοντας μέσα στα πόδια μας μια μουσουλμανική μειονότητα που καθορίζεται κατά ένα μεγάλο μέρος από το προξενείο και η γενικότερη πολιτική καθορίζεται από τους γείτονες, πόσο πιο ρευστά είναι εδώ τα πράγματα. Αυτό όμως μας δίνει την δύναμη να αγωνιστούμε πολύ περισσότερο και αυτός ο κοινός αγώνας που είναι για όλους, εμάς να είναι πρώτη σημαία! Εντάξει! Εδώ είμαστε και εδώ αγωνιζόμαστε κι αν ο καθένας μπορεί να κάνει το καλύτερο που έχει να κάνει για τον τόπο του, θα κερδίσουμε το στοίχημα.
Γ. ΤΑΡΑΣ: Σε είδα ότι είσαι και κάπου αλλού ενεργό μέλος, είσαι σε κάποιο πολιτιστικό σύλλογο;
Ε.ΚΙΤΣΟΥ: Εγώ είμαι ενεργό μέλος της κοινωνίας εδώ και 30 χρόνια. Αν δεις το βιογραφικό μου είναι τεράστιο πάνω σε αυτά. Αυτό που είδατε είναι προφανώς ότι είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου της Ξάνθης. Έχω κι εκεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι, γιατί μέχρι να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε όλα αυτά που θα γίνουν με τα οικονομικά εργαλεία του Αρτέμη για την πατρίδα μας και για όλον τον Ελληνισμό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε άλλα εργαλεία τα οποία υπάρχουν και ταυτόχρονα, διεισδύοντας μέσα στους θεσμούς, να ενεργοποιούμε, να αφυπνίζουμε, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για την πατρίδα μας.
Γ.ΤΑΡΑΣ: Έχετε δημιουργήσει την Ε.ΣΥ ΞΑΝΘΗΣ;
Ε.ΚΙΤΣΟΥ: Βεβαίως, έχει δημιουργηθεί η Ε.ΣΥ ΞΑΝΘΗΣ και πριν λίγη ώρα ανέβηκαν και φωτογραφίες, γιατί μπήκε μια ωραία φωτεινή ταμπέλα. Αυτό το οποίο θα ήθελα να σας πω, γιατί είναι πολύ ωραίο να μιλάμε τα αδέρφια μεταξύ μας και να ακούω τους συνέλληνες να καταθέτουν τις προτάσεις τους και τους προβληματισμούς τους, αυτό που συζητάμε εμείς εδώ στην Ξάνθη, είναι να μας φέρουν επαφή με τους δικούς τους στην Κομοτηνή και στην Αλεξανδρούπολη,  όσοι μας ακούν στην Ελλάδα, γιατί προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τους πυρήνες σε αυτούς τους δύο νομούς.
Στο παρελθόν υπήρχαν άτομα και στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα και δεν είχαμε κατορθώσει να δημιουργήσουμε εκεί μια ομάδα συνελλήνων, οι οποίοι να αγωνίζονται για αυτό το κοινό όραμα. Τώρα, γίνονται νέες προσπάθειες από εμάς, για καινούργιες επαφές, συναντάμε ανθρώπους θεσμικούς και μη και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε νέες ομάδες. Για αυτό, σας παρακαλώ, όποιος έχει γνωστό, φίλο ή ο,τιδήποτε άλλο, ας μας δώσει τα τηλέφωνα κι εμείς θα δώσουμε άμεσα σε επαφή μαζί τους, γιατί πρέπει να είμαστε από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα και πρέπει να καλύψουμε κι αυτές τις περιοχές.
Συνέχεια, κάνουμε επαφές και στην Κομοτηνή και στην Αλεξανδρούπολη, βέβαια δεν περιμένω από τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης τίποτα ιδιαίτερο και ξέρεις Γιάννη τι εξυπηρετεί και τι είναι. Οι προσπάθειες είναι για τον περίγυρο του Δημάρχου, για να τον αναγκάσει, αν και δεν περιμένω από τον συγκεκριμένο άνθρωπο τίποτα. Ζητάμε, οι συνέλληνες να ενισχύσουν με τηλέφωνα από ολη την Ελλάδα από άτομα που μπορούμε να ενεργοποιήσουμε. Δεύτερον, εμείς έχουμε ξεκινήσει να ενημέρωνουμε τους Δημάρχους και τις νέες δημοτικές αρχές. Ενημερώθηκαν οι προηγούμενοι και τώρα πάμε στους επόμενους γιατί κανένας δεν πρέπει να έχει το άλλοθι, ότι δεν άκουσε, δεν ενημερώθηκε και δεν ήξερε. Θα κάνουμε πάλι αυτό που ξέρουμε!
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ…
Γ.ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Οι Δήμαρχοι, έπρεπε να ξεσκεπαστούν, γιατί αν δεν γινόταν αυτό, πολύ θα έτρεφαν την αυταπάτη ότι ο Δήμαρχος είναι δικός τους άνθρωπος. Οι κινήσεις που έχουν γίνει, δεν έχουν γίνει τυχαία! Είναι τόσο στρατηγικό στημένο σε όλα τα επίπεδα που δεν υπάρχει περίπτωση να μην εμφανιστεί και να μην καταγραφεί προδότης.
Στην Κομοτηνή, αλλά και στην Αλεξανδρούπολη έχουμε πολύ καλές ομάδες, αλλά είναι στην αφάνεια. Αυτές τις ομάδες δεν θα τις παρουσιάσουμε ακόμα. Θα βγουν κάποιες άλλες φαινομενικά ομάδες πρώτα, για να δείξουν ότι και κάποιοι Έλληνες τραβούν μπροστά και τότε θα παίξουν κι αυτοί τον καθοριστικό ρόλο. Υπάρχουν άνθρωποι σε όλα τα επίπεδα σε θέσεις κλειδιά, αλλά δεν πρέπει να βγουν αυτοί να φανούν πρώτα. Για τον Δήμαρχο, μπορεί να αρχίσουν περιέργως κάποιοι από την Κίνα, από την Ρωσία, από την Ν. Αφρική να βγάζουν κάτι λογαριασμούς στον αέρα! Για να δούμε!
Ε.ΚΙΤΣΟΥ: Θυμάμαι Γιάννη, όταν είχαμε αρχίσει να μιλάμε το 2013, μου είχες πει στα πρώτα μας τηλεφωνήματα: «πάρε Ελένη ένα χαρτί και γράφε ποιοι είναι μαζί μας και ποιοι είναι απέναντι μας και ποιοι συκοφαντούν κτλ…». Και σου είχα απαντήσει: «ωχ μωρέ Γιάννη, σιγά μην κάθομαι και γράφω χαρτιά τώρα ποιοι είναι από εδώ και ποιοι από εκεί…». Ξέρεις πόσες φορές σε έχω θυμηθεί για την μεγάλη κουβέντα που μου είχες πει τότε;
Γ.ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι θέμα «μεγάλης κουβέντας». Είναι η πραγματικότητα. Εγώ δεν είμαι σε αυτόν τον αγώνα τώρα που εμφανίστηκε ο Αρτέμης Σώρρας, αλλά είμαι επίσημα από το 1993 και αυτό το μαρτυρά η ιστορία μου, το πόσες φορές έχω βάλει υποψήφιος βουλευτής, και πού και όποιος το δει, θα καταλάβει τα πάντα. Μέσα στο κομματικό σύστημα μεν, αλλά όχι σε κόμμα όπως έχουμε σήμερα την αντίληψη περί κόμματος, αλλά με μια αναγκαστικά κι ως κόμμα κίνηση καθαρά ελληνική και αντισιωνιστική με γνώσεις πάρα πολλές και με γνώμονα καθαρά την επαναφορά του Ελληνισμού, αλλά και την ανάδειξη κι όλων των προδοσιών και των Ελλήνων και των εναντίων Ελλήνων κατά των Ελλήνων. Η κουβέντα δεν ήταν τυχαία και μην ξεχνάς, εγώ στον στρατό υπηρέτησα στον Έβρο. Έχω γνώσεις κάποιων θέματων εκεί και ταξιδεύω στην Θράκη και στην Βόρεια Ελλάδα, όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα, επανειλημμένα. Έχω έρθει σε επαφή με πάρα πολλούς ανθρώπους και δεν έχουμε φέρει στο προσκήνιο πάρα πολλούς από αυτούς. Και άλλοι έχουν έρθει σε επαφή, αλλά δεν είναι η ώρα τώρα να έρθουν αυτοί.
Ας ξεκινήσουν οι απλοί Έλληνες, ο καθένας που καταλαβαίνει και θέλει να πάρει μέρος σε αυτόν τον αγώνα και θα έρθουν και οι υπόλοιποι, όταν θα έρθει η ώρα να φανερωθούν. Αλλά αυτό που έχω ζήσει στο πετσί μου, μέσα στον συγκεκριμένο αγώνα αυτόν που κάνουμε σήμερα, από διάφορα κέντρα, από δημοσιογράφους, από φίλους, από κομματάρχηδες, από δημοτικούς, τα έχω ζήσει σε χειρότερο βαθμό από τον σημερινό, το 1996-1998, που υποτίθεται δεν υπήρχε κρίση και ήταν όλα καλά, που οι τράπεζες είχαν αρχίσει να μοιράζουν λεφτά και ο καθένας κοιτούσε, πώς να τα οικονομήσει κι όλα αυτά που ζήσαμε μέσα στην ελληνική κοινωνία.
Ε. ΚΙΤΣΟΥ: Πιστεύω, όλοι οι Συνέλληνες που δίνουν τον συγκεκριμένο αγώνα ενωμένοι, ο καθένας με τον δικό του τρόπο και με την δική του ποιότητα, αν κοιτάξεις την ιστορία του καθένα, βλέπεις ότι ο καθένας έδινε τον δικό του αγώνα, στον δικό του χώρο, με τις δικές του δυνάμεις. Άλλοι είχαν τις δυνάμεις, όπως εσύ να είναι πιο μπροστά, άλλοι όχι, αλλά θεωρώ ότι όταν κάποιος έχει τον σπόρο μέσα της αναζήτησης της Αλήθειας και της αναζήτησης της πραγματικής Ελευθερίας, πραγματικά είναι ανήσυχος από την ώρα που γεννιέται. Υπάρχει μέσα του ένα τεράστιο «γιατί» κι όλο αυτό το διάστημα ψάχνει τρόπο να το εκτονώσει και τώρα πραγματικά, βρήκε την μεγάλη ευκαιρία.
Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έτσι είναι! Απλά, υπάρχουν και πάρα πολλοί που στα πόστα που είναι δεν εμφανίζονται!
Ε.ΚΙΤΣΟΥ: Αυτό είναι γνωστό και καλώς είναι έτσι, γιατί πολλές φορές έχω πει ότι οι στρατηγοί, όταν καταστρώνουν ένα σχέδιο και όταν βρίσκονται σε μια μάχη, δεν αποκαλύπτουν ούτε τα όπλα τους, ούτε τα σχέδια τους. Και πολύ καλώς είναι έτσι, γιατί αυτό θα πει «στρατηγικό σχέδιο». Πρέπει να τους τιμούμε και αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί που βρίσκονται, εργάζονται εκεί που εργάζονται και δίνουν κι αυτοί την δική τους μάχη, μέσα από τους δικούς τους χώρους σιωπηλά και ανώνυμα. Αυτή την στιγμή είμαστε όλοι μαχητές. Δεν βάζουμε ζυγαριά για να δούμε ποιος βάζει περισσότερο ή λιγότερο. Θεωρώ ότι είναι όλοι απαραίτητοι σε αυτόν τον αγώνα και όλοι καταθέτουν το μέγιστο από αυτό που ο καθένας έχει την δυνατότητα να προσφέρει. Τιμούμε πραγματικά όλους τους συνέλληνες σε όλον τον Ελληνισμό. Εγώ, τουλάχιστον, έτσι αισθάνομαι!
Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ρητορικό το σχήμα, έτσι όπως το εξέφρασες, δεν το υιοθετώ απόλυτα. Υπάρχουν Έλληνες που ομιλούν την ελληνική, αλλά δεν είναι Έλληνες. Οι πιο φαινομενικά ελληνοπρεπείς είναι στα κέντρα εξουσίας που σπέρνουν έντεχνα την παραπλάνηση, προβάλλοντας Ελληνοπρέπεια. Εάν προσέξεις τα τελευταία 20 χρόνια, όλοι αυτοί οι πολύ Ελληνοπρεπείς και φανερά κοπτώμενοι για τον Αρχαίο Ελληνικό κόσμο, ήταν από κέντρα που νομίζω ότι έχεις και προσωπική εμπειρία και γνωρίζεις.
Ε. ΚΙΤΣΟΥ: Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.
Η ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ….
Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σχετικά με την πολλή Ελληνοπρέπεια μέσω της ομαδοποίησης της περιοχής σε δογματισμό, αλλά κρύβονταν πίσω από αυτό το προσωπείο. Διακαής πόθος όλων αυτών, από τους πολύ υψηλά ιστάμενους, όπως είναι καθηγητές πανεπιστημίων μέχρι και σε όλες τις υπηρεσίες που βρίσκονταν εδώ στον ελληνικό χώρο, ήταν να ψάχνουν να βρουν και να εντοπίσουν ποιοι ελληνογόνοι έχουν ενεργοποιηθεί και κυρίως για τα παιδιά του 1983. Κάποιοι θα με πουν τρελό ή γραφικό, αλλά δεν έχω πρόβλημα, ας πουν ό,τι θέλουν. Όλο αυτό το «Ελληνοπρεπές φούντωμα», έγινε για αυτόν τον λόγο. Όλοι αυτοί σήμερα είναι εναντίον της κίνησης που γίνεται υπέρ των χρημάτων και υπέρ των οικονομικών εργαλείων και υπέρ του Αρτέμη Σώρρα, ενώ ακόμα σφάζονται για τον Δία, την Αθηνά κι ό,τι άλλο!
Από την άλλη μεριά, έχουμε ένα εβραϊκό ισραηλιτικό κατεστημένο μέσα στην Ελλάδα που έχει και έκφραση μέσα από κοινότητες και με νομική μορφή και το οποίο είναι σταθερά εναντίον μας. ελέγχουν την ελληνική αγορά σε όλα. Από το τι θα εκδοθεί, μέχρ το τι τραγούδι θα γυρίσει δίσκο.
Κατευθύνουν κάθε λεγόμενη δεξαμενή σκέψης με τον τρόπο που θέλουν και υπόγεια με δικούς τους ανθρώπους παντού. Αλλά πάρα πολλοί από δαύτους, το παίζουν πολύ Ελληναράδες και ότι έχουν κάνει πολλούς αγώνες για την Ελλάδα. Υπάρχει πολλή Ελληνοπρέπεια και ταυτόχρονα προσπαθούν να είναι παντού σε όλα τα πόστα, συνδικαλιστικά, πολιτικά, κομματικά, συλλόγους, σωματεία.
Έχουμε για παράδειγμα σύλλογο Αρκάδων, σύλλογο Κρητών, Μακεδονιτών, Ποντίων. Θα σταθώ στους Πόντιους. Αν υπάρχει ένα τμήμα του ελληνισμού που από το τοπωνύπιο «Πόντος», λέγονται έτσι, γιατί έμεναν εκεί για χιλιάδες χρόνια που έχει φάει τις μεγαλύτερες καταστροφές εναντίον του, είναι οι Πόντιοι. Όλως περιέργως, αν δείτε τους Πόντιους σε όλα τα πόστα και στους συλλόγους, ειδικά τους επικεφαλείς κι όχι τα απλά μέλη, θα δείτε ότι η συμπεριφορά τους είναι τόσο εναντίον των Ελληνικών συμφερόντων που όταν αναρωτηθείτε, δεν θα μπορέσετε να δώσετε εξήγηση. Θα αναρωτιέστε πώς γίνεται να σου μιλάει για Ελλάδα, να ανήκει σε μια οικογένεια σφαγμένων και να προδίδει συνειδητά την Ελλάδα;
Δεν είναι συνέλληνες, όλοι, όσοι παρουσιάζονται σε αυτόν τον αγώνα! Ειδικά όσοι άνθρωποι έχουν διαχειριστεί εξουσία ή τμήμα της εξουσίας ή λεφτά που δεν τους ανήκουν, η συνείδηση τους είναι ξεπουλημένη. Για αυτό τους βλέπεις να είναι πραγματικά εναντίον μας και ας το παίζουν μεσοβέζικα, λίγο μακριά μας, λίγο κοντά μας, να μας λοιδορούν, ή να μας μιλάνε…
Ε.ΚΙΤΣΟΥ: Έχεις δίκιο για αυτό που λες και καλά κάνεις που το καταθέτεις έτσι απλά και πραγματικά, γιατί πρέπει να φύγει η κουρτίνα μπροστά από τα μάτια μας, που τους θεωρούμε όλους Ελληναράδες, γιατί εμείς ψάχνουμε τους ελληνόψυχους και όποιους βοηθήσουν στο δια ταύτα και εμπράκτως σε αυτό το οποίο είναι πραγματικό. Συμφωνώ απόλυτα, αλλά εγώ δεν εννοούσα αυτό. εννοώ αυτούς τους δεκάδες ανθρώπους που είναι σε θέσεις-κλειδιά, για τους ανώνυμους αγωνιστές που δεν βγαίνουν μπροστά και δεν μιλούν, αλλά δουλεύουν σαν τις μέλισσες από το πρωί μέχρι το βράδυ και κινουν νήματα και δημιουργούν δεδομένα για να φτάσουμε όλοι μαζί την στιγμή που πρέπει στον χρόνο που πρέπει, στο σωστό σημείο. Πρέπει να το ξαναπώ για να μην αφήσω καμία ασάφεια.
Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πεις Ελένη, εγώ όμως το διαφοροποίησα και επεκτάθηκα για τα παιδιά που είναι ανάμεσα μας και εντελώς ιδιοτελώς κάνουν την δουλειά τους, παρόλα αυτά έχουν την δυνατότητα να βρίσκονται σε πολλά πόστα και να κάνουν πολύ ζημιά, γιατί δεν θέλουν να σπάσει αυτό το καθεστώς για την οποιαδήποτε βόλεψη έχουν. Για αυτό και το βάρος σε τέτοιους αγώνες, πέφτει σε λίγους πάντα! Ενώ μπορεί να έρθουν όλοι αύριο το πρωί για να δρέψουν καρπούς και να πάρουν κι αυτοί το μερτικό τους.
Ε.ΚΙΤΣΟΥ: Εγώ δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Λέω μόνο να έχουμε καθαρό μυαλό, την καρδιά μας ανοιχτή και την πίστη μας και να μην σταματάμε, γιατί αυτός ο αγώνας πραγματικά είναι ένας αγώνας μέχρι τέλους, όπως είπε και ο Αρτέμης χαρακτηριστικά, στο τέλος του 2014 σε εκείνο το μήνυμα του. Είχε πει: «ή θα κερδίσουμε, ή θα χάσουμε». Είμαστε συμπαντικά στην καίρια χρονική στιγμή που δίνουμε πραγματικά την μεγάλη μάχη. Και όλοι πρέπει να κάνουμε την προσωπική μας υπέρβαση, ο καθένας από τον χώρο που είναι, στον τόπο που είναι και την στιγμή που πρέπει. Αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε πια. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ…ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ..
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Να προσθέσω κάτι; Συνήθως, ακούω πολλούς ανθρώπους να λένε να πούμε στους ανθρώπους την Αλήθεια. Ας το δούμε φιλοσοφικά το θέμα, γιατί μου αρέσει να βλέπω τις έννοιες πρώτα φιλοσοφικά.
ΑΛΗΘΕΙΑ σημαίνει «κάτι που δεν ξέχασα», άρα σημαίνει ΜΝΗΜΗ. Όταν λέμε να δείξουμε στους άλλους την Αλήθεια, το μόνο που λέμε πραγματικά είναι να δείξουμε στους άλλους αυτό που θυμόμαστε εμείς.
Προσέξτε! Μην βάλετε την Αλήθεια ως μέτρο σύγκρισης και ως όπλο για να πολεμήσετε. Η Αλήθεια είναι προσωπική στον καθένα. Βάλτε την Γνώση. Η Γνώση χρησιμοποιεί την Αλήθεια για να εμφανιστεί και να εμφανίσει καινούργια πράγματα. Η Γνώση είναι αυτή που επαληθεύεται με την επανάληψη, άρα η Γνώση είναι το καλύτερο όπλο κι όχι η Αλήθεια, γιατί αλήθεια έχει κάποιος στο μέτρο που έχει ζήσει. «Αλήθεια» σημαίνει «Μνήμη», αν μιλάμε ελληνικά «Άνευ λήθης». Μπορώ να πω ότι αλήθεια όπως το καταλαβαίνουν οι Έλληνες αυτή την στιγμή στην Ελλάδα με αυτόν τον παρηκμασμένο τρόπο σκέψης, μπορούμε να πούμε Αλήθεια ό,τι θέλουμε γιατί εμείς έτσι το νιώσαμε. Ας το βάλουμε στην πραγματικότητα, ότι σημαίνει «δεν ξεχνάω». Δηλαδή θυμόμαστε την στιγμή της γέννησης μας, ή είμαστε στην λήθη αυτού του γεγονότος; Άρα, το ότι δεν έχω μνήμη ότι γεννήθηκα, σημαίνει ότι αυτό δεν είναι Αλήθεια, όπως το νιώθουν οι πολλοί; Είναι λίγο μπέρδεμα, έτσι;
Ε.ΚΙΤΣΟΥ: Δεν είναι καθόλου μπέρδεμα. Είναι πραγματικό και σωστό! Και είναι και ακριβές και είναι καλό που με διόρθωσες και ευχαριστώ πολύ!
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Δεν το λέω προσωπικά σε σένα! Έχω ακούσει πολλούς ανθρώπους να μιλάνε για Αλήθεια και θα ήταν όμορφο να είμαστε ετυμόλογοι και να έχουμε στωϊκότητα στην ομιλία μας και να μην βγάζει ο καθένας ότι νόημα φαντάζεται. Τώρα, αν ο καθένας έμαθε την ελληνικά με το δικό του τον τρόπο και βγάζει όποιο νόημα θέλει, δεν φταίμε εμείς που ξέρουμε να μιλάμε καλά Ελληνικά και θα ήθελα πάρα πολύ να τονίσω ότι πρέπει να διδασκόμαστε την Ελληνική ετυμολογία για να μπορέσουμε να διδάσκουμε καθαρά και να μπορέσουμε να ακούμε τον άλλον τι λέει.
Ε.ΚΙΤΣΟΥ: Και να αντιληφθούμε την μαγεία και την ολότητα της γλώσσας μας.
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Αυτό ήθελα να προσθέσω. Δεν έχω άλλα να πω. Χαίρομαι που σας ακούω!
ΠΕΡΙ ΑΩ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ…ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΩΣΟΙ ΤΣΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ…
ΔΗΜΗΤΡΗΣ : Γιάννη, θα ήθελα να μας αναλύσεις λίγο για το ΑΩ. Αν δεν κάνω λάθος όταν είχε έρθει ο Αρτέμης στην Καβάλα είχε πει ότι το μισό κομμάτι το ελέγχει η Δύση και το άλλο μισό η Ανατολή. Δεν ξέρω, νομίζω ότι είναι ένα πολύ σοβαρό κομμάτι και πρέπει οι συνέλληνες να μάθουν για αυτή την διαφορά που υπάρχει. Δεν ξέρω αν μπορείς να το αναλύσεις, ή αν είναι επιτρεπτό…
Γ.ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είπε αυτό ο Αρτέμης. Ο Αρτέμης είχε πει ότι ο κόσμος στα ταμεία είναι μοιρασμένος στα δύο, υπό μία έννοια, δηλαδή, κάποια είναι με την σφαίρα επιρροής της Δύσης και κάποια, όπως το ΑΩ το έχουν οι Ρώσοι και μετά το 1966 πάντα είναι ο επικεφαλής Ρώσος.
Και αυτό γιατί; Οι Ρώσοι Τσάροι είναι Έλληνες και είναι συνεχιστές των Ελληνικών κληρονομικών δικαιωμάτων. Μπορεί και όλοι οι άλλοι να έστηναν ψευτο-βασιλείς Έλληνες ή φαινομενικά Έλληνες ή να τους πάντρευαν με Έλληνες για να παίρνουν τα κληρονομικά δικαιώματα για να είναι βασιλείς κι όχι ρήγες, όπως πολύ σωστά το έχει πει ο Αρτέμης, αλλά η πραγματική συνέχεια των κληρονομικών πανάρχαιων κεφαλαίων των καταπιστευμάτων ήταν οι Ρώσοι.
Θα στο πω διαφορετικά: Ποιος είχε τα Ελληνικά Καταπιστεύματα επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας; Οι Ρώσοι, οι Έλληνες τσάροι της Ρωσίας. Δεν τα είχε ο Πατριάρχης, ούτε ο Πάπας. Άλλα σου τα έκλεψαν μετά για αυτό σπάστηκαν μετά το 1966 στα δύο κάποια ταμεία, ή μερικά ταμεία πήγαν ξανά κατευθείαν στους Ρώσους όπως έπρεπε λόγω της Ελληνικότητας στην αιματολογική συνέχεια. Χάθηκαν πρόσκαιρα όταν εφαρμόσαν τον κομμουνισμό των μποσελβίκων και σκότωσαν τα ¾ από τα ξαδέρφια του τσάρου. Είχαμε κάνει μια ανάρτηση και το ανεβάζαμε δύο μήνες για αυτό τον λόγο, απλώς τότε δεν ήξεραν για το ΑΩ και δεν μπορούσαν να κατανοήσουν το βαθύτερο νόημα της ανάρτησης για τους βασιλιάδες, τους ρήγες και τις πληροφορίες που δίναμε.
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Απλά, θυμάστε τον πόλεμο που είχαν κηρύξει τα δόγματα κατά των Τσάρων στην Ρωσική αυτοκρατορία κάποια στιγμή κι ανάγκασαν τον τσάρο να καταργήσει τον Πατριάρχη για διακόσια χρόνια; Προσπάθησε ο Πατριάρχης να επιβληθεί και να είναι αυτός που θα δίνει άδεια στην ύπαρξη του Τσάρου. Κι όταν το αντιλήφθηκε ότι πέρασε τα όρια, ήδη ο Τσάρος είχε καταργήσει τον Πατριάρχη και το Πατριαρχείο Μόσχας.
Εμφανίστηκε το Πατριαρχείο Μόσχας 200 χρόνια αργότερα και αυτή ήταν η τιμωρία του που πήγε να βάλει χέρι στα καταπιστεύματα.
Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως είχε κάνει στο Φανάρι.
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Ακριβώς!
ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ….
Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ακόμα και η διαμάχη με τους Αρμένιους τα τελευταία χρόνια που θέλουν να πάρουν το Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ, δεν είναι τυχαία. Όπως κι ο όρος ο απαράβατος ότι όλοι οι Πατριάρχες πρέπει να είναι Έλληνες.
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Για δες τον τελευταίο στην Κωνσταντινούπολη…
Γ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα κάνω τον προφήτη, αλλά επειδή γνωρίζω κάποια πράγματα, θα πέσουν πολλά γέλια με τον Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης, που είναι Τούρκος κι όχι Έλληνας και παραβαίνει και το πρωτόκολλο του Πατριαρχείου.
Β.ΣΩΤΗΡΑΣ: Θυμάστε πόσοι είχαν επέμβει για να βγει ο συγκεκριμένος…
Ε. ΚΙΤΣΟΥ: Είναι τούρκος υπήκοος Γιάννη…
Γ.ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ; Με Ελληνική Ιθαγένεια; Να μου δώσει τα χαρτιά του να τα δω…
ΠΕΡΙ …ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ… ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ.
Ε.ΚΙΤΣΟΥ: Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι βάσει το νόμο πρέπει να είναι τούρκος υπήκοος για να γίνει Πατριάρχης, και όπως εμείς εδώ, και το ξέρεις πολύ καλά, για να γίνουν οι μουφτήδες κτλ. πρέπει να έχουν την ελληνική υπηκοότητα, ασχέτως και αν – και αυτό είναι σοκαριστικό για κάποιους που εμβαθύνουν στην πραγματικότητα – έβλεπα προχθές την ταυτότητα ενός μουσουλμάνου φίλου  μου που έγραφε το όνομα του και έγραφε Ελληνική ιθαγένεια. Είναι τρομερό να το βλέπεις! Όλοι οι μουσουλμάνοι στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ειδικότερα, οι ταυτότητες τους γράφουν «ελληνική ιθαγένεια».
Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Από πότε; Γιατί έχει μεγάλη σημασία, γιατί το πληρώσαμε με πολλές εκατοντάδες-χιλιάδες νεκρούς στην Κωνσταντινούπολη, τότε που υποχρέωσαν το ελληνικό κράτος να τους δώσει ταυτότητες και μετά αρνήθηκε η Τουρκία να τους ανταλλάξει.
Η δική μου ταυτότητα δεν λέει καθόλου την λέξη «ιθαγένεια». Δεν μπορούσαν να πάρουν περιουσία στο όνομα τους και η Ιθαγένεια σου δίνει και αυτό το δικαίωμα, ότι μπορείς να πάρεις περιουσία στο όνομα σου. Αν δεν έχει Ιθαγένεια, δεν μπορείς να αγοράσεις και μη μπερδευτούμε με τα τελευταία χρόνια μετά το 1992 με τις συμβάσεις της ευρωπαϊκής ένωσης που επιτρέψαν στους Έλληνες στην Ευρώπη και στους Ευρωπαίους στην Ελλάδα να αγοράζουν. Κάποτε δεν μπορούσε ένας Γάλλος να αγοράσει περιουσία στην Ελλάδα, γιατί δεν είχε Ιθαγένεια.
Ε.ΚΙΤΣΟΥ: Τώρα μου έστειλε μήνυμα ο Κωνσταντίνος ότι ο όρος Ιθαγένεια αναγράφεται με λατινικούς χαρακτήρες.
Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Για αυτό ρώτησα, γιατί η δική μου ταυτότητα που είναι παλιότερη το 1996 δεν την αναγράφει, επειδή εκείνα τα χρόνια είχε αφαιρεθεί.
Ε. ΚΙΤΣΟΥ: Τώρα αναφέρεται!
«ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ ΙΘΑΓΕΝΗ ΕΛΛΗΝΑ;..»
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Τώρα πρέπει να προσέξουμε και κάτι άλλο: Τι αναφέρεται ως «Ιθαγένεια» στο κράτος που λέγεται Ελλάδα. Γιατί έχουμε πρόβλημα. Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει, ότι στο Σύνταγμα δεν αναφέρει πουθενά, τι είναι Έλληνας, τι κριτήρια υπάρχουν και τι σχέση έχει αυτό το Σύνταγμα με τον Κυρίαρχο Έλληνα Αυτόχθονα Ιθαγενή. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα που έχουμε. Θα σας πω ως κακός προφήτης, θα δείτε πώς κάποια κόμματα κυβερνώντα ή μη, θα αναγκαστούν να αλλάξουν αυτά τα θέματα λίγο προς την σαφήνεια, αλλά όχι προς την καθαρή σαφήνεια, μόνο και μόνο για να μας κοροϊδέψουν ότι αυτό το κράτος έχει σχέση με τον Έλληνα Ιθαγενή.
Για να υπάρχει αυτή η σχέση νομικά, πρέπει να υπάρχει Σύμβαση με τον Έθνος των Ελλήνων. Αυτό το κράτος πρέπει να έχει αυτή την σύμβαση, όπως υπάρχουν οι 565 συμβάσεις με τα Αυτόχθονα Έθνη Αμερικανών Ινδιάνων μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες υποχρεούνται να τηρούν τις Συμβάσεις της Κυριαρχίας εκείνων των λαών. Υπάρχουν νομικά προηγούμενα σε πολλές άλλες χώρες και έχω διαβάσει για αυτό το θέμα αρκετά πράγματα τον τελευταίο μήνα, αλλά δεν είναι το μόνο παράδειγμα.
ΣΠΥΡΟΣ (ΝΟΡΒΗΓΙΑ): Μήπως αυτό σχετίζεται με το ότι είναι γεννημένοι στην Ελλάδα; Αναφέρομαι για τους μουσουλμάνους που έχουν Ελληνική Ιθαγένεια. Γιατί αυτό που είπες Ελένη ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης που καθοδηγούνται από το προξενείο, εγώ θυμάμαι στην δεκαετία το 1990 είχε βγει μια είδηση τότε ότι είχαν και στην Ρόδο μουσουλμανική μειονότητα, αφού υπάρχουν μουσουλμάνοι και μάλιστα τότε, μόνο που δεν τους έδιωξαν με τις κλωτσιές οι μουσουλμάνοι της Ρόδου ότι πήγαν να ανακατευτούν και να δημιουργήσουν πρόβλημα.
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Σκεφτείτε το διαφορετικά: Η θρησκεία του οποιονδήποτε ανθρώπου μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή, η Ιθαγένεια έρχεται από την γέννα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτός είναι μουσουλμάνος, άρα δεν είναι Έλληνας. Αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις, γιατί είναι κάτι ξεχωριστό.
Δεν μπορείς να πεις ότι ο χριστιανός είναι Έλληνας, ή ο μουσουλμάνος είναι Έλληνας…είναι διαφορετικά πράγματα και να μην τα μπερδεύουμε.
Ε. ΚΙΤΣΟΥ: Και πώς γίνεται ο έλεγχος της Ιθαγένειας, όταν κάποιος γεννιέται;
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Από τα έγγραφα, πού γεννήθηκε,  από τους ποιους γονείς γεννήθηκε, τι Ιθαγένεια είχαν οι γονείς….
Ε.ΚΙΤΣΟΥ: Πόσες γενιές πίσω;
Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μέχρι την ανακήρυξη του νέου Ελληνικού κράτους!
ΤΟ ΠΩΣ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΣΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩς ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ…
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Αν θυμάστε, ακόμα και επί οθωμανικής κατοχής, γιατί μιλάμε μόνο για 100 χρόνια πίσω, αφού η Μακεδονία και η Θράκη έχουν λιγότερο από 100 χρόνια που έχουν απελευθερωθεί, έχουμε καταγεγραμμένους το ποιος είναι και τι εθνότητας είναι ο καθένας. Ιδίως, στην Μακεδονία που έψαχνα αρκετά έγγραφα, υπάρχουν καταγεγραμμένες οι εθνότητες και οι πληθυσμοί τους.
Ε. ΚΙΤΣΟΥ: Ναι, θα μπορεί να πει κανείς και πόσοι μπορεί να ήταν Έλληνες και να ενστερνίστηκαν τον μουσουλμανισμό ή ο,τιδήποτε…πρέπει να βάλουμε στην κουβέντα μας τον Κωνσταντίνο τον Ζωγραφόπουλο που είναι πιο κατάλληλος να μιλήσει για αυτά τα θέματα.
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Τα έγγραφα, ιδίως στην Μακεδόνια και Θράκη, καταγράφουν Εθνότητες. Δεν καταγράφουν τα θρησκεύματα, μιλούν για Σλάβους, Έλληνες, Εβραίους και Τούρκους.
ΣΠΥΡΟΣ: Κάποια στιγμή ο Αρτέμης είχε πει ότι οι πραγματικοί Τούρκοι δεν ήταν πάνω από 350.000.
Β.ΣΩΤΗΡΑΣ: Μα, δεν είχαν έρθει παραπάνω, δεν μπορούσαν να έρθουν παραπάνω.
ΣΠΥΡΟΣ: Κάθομαι και σκέφτομαι ότι έχουμε πάρα πολλούς Έλληνες στην Τουρκία σήμερα και με την σφαγή του 1922 έφυγαν πάρα πολλοί από εκεί για να σωθούν.
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Πόσους Τούρκους και τουρκάλες ξέρεις μέσα από Τουρκία; Εγώ από 25 ανθρώπους που ξέρω μέσα από Τουρκία, δεν βρήκα ούτε έναν να μην έχει συγγενή και πρόγονο Έλληνα! Απλώς για να καταλάβουμε το πώς σου επιβάλλει ένα καθεστώς να ονομάζεσαι, δεν είναι ακριβώς το τι είσαι!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Θάσος): Εγώ έχω γεννηθεί στην Καβάλα, εκεί ψήφιζα και εκεί ανήκα ανέκαθεν. Όταν πήγα να βγάλω την καινούρια μου ταυτότητα στις 3/3/12, επειδή στην Καβάλα το αστυνομικό τμήμα είχε πολύ κόσμο, αποφάσισα να την βγάλω στην Θάσο για να γλυτώσω την ταλαιπωρία. Εκδόθηκε η ταυτότητα και γράφει ότι είμαι δημότης Θάσου, ενώ είχα όλα τα απαιτούμενα έγγραφα ότι ήμουν δημότης Καβάλας. Εγώ δηλαδή δεν ήμουν ποτέ δημότης Θάσου και από έναν αφελή υπάλληλο, θεωρούμαι δημότης Θάσου.
Το άλλο θέμα που λέει ο Συνέλληνας για το πόσοι τούρκοι υπήρχαν, επειδή έχω ακούσει την συζήτηση με τον Μιχάλη Γρηγορίου τον βιοφυσικό το «200.000 χρόνια πριν όλα ξεκίνησαν από το Αιγαίο», εκεί αναφέρει ένα πολύ σημαντικό γεγονός ότι πριν μερικά χρόνια κάποιος Τούρκος γνωστός ηθοποιός, ο οποίος είχε πρόβλημα υγείας κι έπρεπε να κάνει μια μεταμόσχευση, μάλλον συκωτιού, πήραν δείγματα για να βρουν το συμβατό όργανο από 50.000 Τούρκους και βάσει της ανάλυσης του DNA που έκαναν, το 98% του πληθυσμού είχαν ελληνικό DNA.
Επίσης, έχω ακούσει και το παραδέχτηκε κι ο Ερντογάν σε κάποια δημόσια συζήτηση του και σταμάτησαν την έρευνα, γιατί όσο πιο ανατολικά πήγαιναν, ήταν τρελά αποδεδειγμένο ότι ακόμα και οι Κούρδοι και οι άλλες φυλές που υπάρχουν εκεί, έχουν όντως ελληνικό DNA, άσχετα αν μέσω των χρόνων κάποιος  μιλούσε την τάδε γλώσσα ή είχε τα τάδε έθιμα.
Ο Μιχάλης Γρηγορίου το εξηγούσε επιστημονικά πλέον και ο οποίος ήταν και σε μια εκπομπή με τον Αρτέμη Σώρρα και εγώ πιστεύω ότι είναι ένας καταξιωμένος επιστήμονας, είπε ότι μέσω της βιοφυσικής απέδειξαν ότι το 98% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει ελληνικό DNA και το έλεγε με μεγάλη σιγουριά. Σας προτρέπω να το ακούσετε και να συνειδητοποιήσουμε πραγματικά πως ό,τι μας έχει πει ο Αρτέμης και αυτό είναι 100% αληθινό. Αν ψάξουμε σε 30.000-50.000 χρόνια πριν όντως έχουν ελληνικό DNA και ας το ψάξουμε όλοι, να εμβαθύνουμε πιο πολύ και να κατανοήσουμε τι γίνεται.
Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται  και ο Δανός αγρότης που βρήκαν και τον χρονολογούσαν στο 4000πχ, δηλαδή 6000 χρόνια πριν. Υπάρχουν και παραδείγματα με τον Σουηδό, με τους Σκοτσέζους…μην πω για τους Ινδιάνους.
Ας δούμε αυτά τα παραδείγματα που είναι πιο κοντά σε εμάς κι όσοι έχουν τον υπολογιστή και το ίντερνετ, ας αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους, γιατί όλα είναι πραγματικότητα και γλυτώνουμε πολλά. Γιατί όλοι κατανοούν ότι αυτά τα στοιχεία είναι αληθή. Αυτό ήθελα να πω και επίσης, επειδή η γιαγιά μου κατάγεται από τον Πόντο, ο Γιάννης είχε δίκιο για αυτό που έλεγε για τους Πόντιους. Δεν τους κατηγορώ, γιατί κι εγώ Πόντιος είμαι. Ο Πατέρας μου ήταν από την Σπάρτη και η γιαγιά μου κατάγεται από την Τραπεζούντα. Σε τελική ανάλυση, όλοι είμαστε Έλληνες, απλώς οι μεν ήταν Έλληνες που κατοικούσαν στον Πόντο και οι δε, Έλληνες κατοικούσαν στην Πελοπόννησο. Αν αφιερώσουμε λίγο χρόνο, θα μάθουμε εκπληκτικά πράγματα.
ΠΕΡΙ ΠΟΜΑΚΩΝ…. ΑΣ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ…
ΣΤΕΦΑΝΟΣ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) Θέλω να πω μονάχα επί του θέματος. Κάνουμε ένα μεγάλο λάθος για τους μουσουλμάνους της Θράκης ιδιαίτερα, γιατί μουσουλμάνοι υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και μας μάθανε να εννοούμε αυτομάτως μια σχέση με τους τούρκους. Είναι μεγάλο λάθος, γιατί οι Πομάκοι είναι ένα παρεξηγημένο φύλο, είναι αυτόχθονες κι ήταν αρχαίο Θρακικό φύλο, το οποίο λεγόταν Παίωνες. Αυτοί ενσωματώθηκαν τότε με την συνένωση όλης της Ελλάδος υπό τας διαταγάς του μεγάλου στρατηλάτη μας και έπειτα διαλύθηκαν επί του Βυζαντίου. Βλέπετε, το Βυζάντιο για να προφυλάσσει τα σύνορα του, ήθελε μισθοφόρους και έστειλε πολλές ράτσες στα σύνορα και αυτό που έκαναν ήταν, να μοιραστεί αυτό το αρχαίο θρακικό φύλο να μοιραστεί στην Βουλγαρία, ένα μέρος στην Ευρωπαϊκή Τουρκία και φυσικά στην δυτική Θράκη.
Οι άνθρωποι αυτοί φωνάζουν με όλα τα μέσα που έχουν και τα παιδιά τους που σπούδασαν και βγήκαν πολλοί σπουδαίοι δημοσιογράφοι και ιστορικοί και λένε: «Είμαστε Έλληνες!». Τώρα, αν η γλώσσα τροποποιήθηκε και μιλάνε μια σλαβική διάλεκτο, δεν φταίνε αυτοί, μετά από τόσα υπέφεραν και όλοι οι Έλληνες, γιατί μιλάμε για πάνω από 2500 χρόνια…
Μην μπερδεύουμε την Εθνικότητα με την θρησκεία, γιατί η μισή Ευρώπη είχε υποδουλωθεί και είχε εξισλαμιστεί με το ζόρι. Το ίδιο όπως και οι δικοί μου οι πρόγονοι που δεν τους άφηναν να μιλάνε τα ελληνικά –οι δικοί μου μιλούσαν μόνο ελληνικά- και τους επέβαλαν να γίνουν τουρκόφωνοι. Ακόμα και εγώ που είμαι τώρα στα 55, μιλάω την γλώσσα τους, είμαι δηλαδή τουρκόφωνος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι Τούρκος. Αυτά ήθελα να πω.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Να σου κάνω μια ερώτηση. Μπορείς να μου πεις από τι διαλέκτους αποτελείται η γλώσσα των πομάκων; Θα σου το πω πιο καθαρά: όταν θα ακούσουμε άλλες γλώσσες, πόσες μπορούμε να καταλάβουμε;
ΣΤΕΦΑΝΟΣ: Αυτό που ξέρω και αυτό που φαίνεται είναι ότι η διάλεκτος τους είναι πιο κοντά στην σλαβική, γιατί γνωρίζουν μεταξύ τους όλοι οι σλάβοι και καταλαβαίνονται, αλλά οι Πομάκοι λένε ότι είναι δική τους γλώσσα και είναι εναντίον του καθεστώτος των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, γιατί επιβάλλουν με το ζόρι σε όλη την δυτική Θράκη να φέρνουν δασκάλους και μουφτήδες μέσα στα σχολεία και να μαθαίνουν τουρκικά κι όχι πομακικά, που ως Αυτόχθονες το απαιτούν!
Εγώ μιλώ μόνο για τους Πομάκους. Υπάρχουν οι τουρκόσποροι, οι τουρκόφωνοι, οι κατσίβελλοι, οι γύφτοι, οι τσιγγάνοι και πολλών ειδών. Για τους πομάκους ειδικά, έχω διαβάσει και έχω αναμιχθεί μαζί τους. Οι άνθρωποι αυτοί υποστηρίζουν μέσω των ιστορικών τους και βάσει το τι υποστηρίζουν και οι Έλληνες ιστορικοί, άσχετα με τους υπόλοιπους ξένους ιστορικούς, ότι είναι Αυτόχθονες Έλληνες από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θρακικό φύλο που ενώθηκε μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα, όταν τους ένωσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Αργότερα, στα επόμενα βυζαντινά χρόνια τους έστελνε για ακρίτες, για να φυλάνε τα σύνορα και επειδή γεωγραφικά, ζούσαν μόνο πάνω στα βουνά, ήταν απομακρυσμένοι. Το Βυζάντιο, τους έδωσε γη δωρεάν, αρκεί να φυλούν τα σύνορα. Αυτή ήταν η συμφωνία τους και αργότερα φυσικά με το οθωμανικό κράτος, εξισλαμίστηκαν. Το ότι έγιναν μουσουλμάνοι, δεν σημαίνει ότι ξέχασαν ποτέ ότι είναι Έλληνες και ανθίστανται.
Θα πω τα λόγια ενός φίλου από εκεί: «Εκπέμπουμε κραυγή αγωνίας στην κυβέρνηση της Ελλάδας να μας βοηθήσει να μην υποταχθούμε σε αυτή την πολιτική που κάνουν οι Τούρκοι αυτή την στιγμή. Στις τελευταίες 5-6 εκλογικές μάχες προσπαθούν να τους αναδείξουν σαν Τούρκους. Οι άνθρωποι είναι πολύ απομακρυσμένοι κι έχουν μάθει να φοβούνται, αλλά αντιστέκονται με σύνθημα ότι είναι γνήσιοι Έλληνες και Αυτόχθονες.
Ε.ΚΙΤΣΟΥ: Να πω κάτι, γιατί εγώ πηγαίνω στα πομακοχώρια και τους μιλώ. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και στα λόγια μας και στα πιστεύω μας, γιατί έτσι όπως η ιστορία παραγράφεται, έτσι κι εδώ θα δούμε κάτι διαφορετικό από ό,τι πιστεύαμε μέχρι τώρα. Εγώ γεννήθηκα εδώ και χαίρομαι που ζω εδώ σε αυτόν τον τόπο. Έχω φίλους και μουσουλμάνους και πομάκους. Ψάχνουμε καταρχήν να βρούμε αυτές τις όμορφες ψυχές και δεν σας κρύβω ότι υπάρχουν πολλοί όμορφοι άνθρωποι και μουσουλμάνοι και πομάκοι και πολλοί άνθρωποι που δηλώνουν άλλο από αυτό που  είναι στην κοινωνική τους ζωή. Όταν καθίσουν μαζί σου να πιουν ένα καφέ, δηλώνουν άλλα πράγματα, γιατί νιώθουν πιο ελεύθεροι. Υπάρχουν πολλοί που γνωρίζουν για τον κοινόν αγώνα. Κανένας όμως ακόμη δημόσια δεν βγήκε να κάνει έναν ανοιχτό αγώνα όπως κάνουμε εμείς, γιατί βρίσκονται πραγματικά κάτω από ένα ειδικό καθεστώς, κοινωνικό και ψυχολογικό. Δεν είναι ελεύθεροι οι άνθρωποι όπως εμείς. Βρίσκονται κάτω από συγκεκριμένα στεγανά, είτε μορφωτικά, είτε πολιτικά, είτε κομματικά, είτε θρησκευτικά, τα οποία δεν τους αφήνουν να κάνουν το γενναίο βήμα και να προχωρήσουν μπροστά. Τα νέα παιδιά τα οποία γεννιούνται και έρχονται σε επαφή με τα δικά μας παιδιά, τα βλέπεις ότι είναι διαφορετικά. Σπουδάζουν, ταξιδεύουν, ανοίγει το μυαλό τους και συμπεριφέρονται αλλιώς. Οι άνθρωποι όμως που είναι σε μια μεγαλύτερη ηλικία, πραγματικά είναι εγκλωβισμένοι και όταν κανείς τους ζήσει από κοντά, τότε πραγματικά θα δει, όπως λέει και ο Βασίλης, τις Αρχές και τις Αξίες, το Ελληνικό Αξιακό Σύστημα, το οποίο εμείς θέλουμε να εγκαθιδρύσουμε, διέπει κι αυτούς. Άρα, στραβοί, κακοί και ανάποδοι, υπάρχουν παντού! Το ζητούμενο είναι να ψάξουμε να βρούμε αυτούς τους ανθρώπους για να τους ενεργοποιήσουμε και να τους βοηθήσουμε να βγουν μπροστά, γιατί πραγματικά, αυτοί ζουν σκλαβωμένοι μέσα σε μια δυνητικά ελεύθερη χώρα.
ΠΕΡΙ ….ΣΑΡΙΑΣ.
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Ξέρετε ότι έχει επιβληθεί η σαρία ως νόμος;
Ε. ΚΙΤΣΟΥ: Ναι το γνωρίζω, εγώ βέβαια πρέπει να σας αφήσω, αλλά νομίζω ότι ο Κωνσταντίνος Ζωγραφόπουλος είναι πιο ειδικός στο θέμα.
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Να πω ότι σαρία εφαρμόζεται στην Θράκη και σε περιοχές της Αγγλίας. Για τα θέματα διαζυγίου, τα θέματα κληρονομιάς, τα θέμα δικαίου μέσα στην οικογένεια, εφαρμόζεται η σαρία είτε το ξέρετε, είτε δεν το ξέρετε και αυτό κάνει τις γυναίκες μουσουλμάνες στην Ελλάδα της περιοχής εκείνης να έχουν λιγότερα δικαιώματα και λιγότερη προστασία από το ελληνικό κράτος, γιατί δεν εφαρμόζονται οι ελληνικοί νόμοι στην δική τους ύπαρξη. Αυτό γιατί; Λόγω θρησκεύματος; Δεν είναι αυτό κακούργημα; Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τις γυναίκες, επειδή είναι μουσουλμάνες; Πόση δικαιοσύνη μπορούμε να δώσουμε, αν δεν αναγνωρίζουμε την αδικία;
ΣΤΕΦΑΝΟΣ: Και τι έκανε η εκάστοτε κυβέρνηση σε αυτούς, ώστε να τους δώσει το έναυσμα να γίνουν ένα με εμάς; Τίποτα δεν έκανε!
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Ποια κυβέρνηση; Των καθεστωτικών; Γιατί να το κάνει; Αυτό το θεωρούν μοχλό πίεσης και για τους υπόλοιπους Έλληνες και θέλουν να λένε «να, ο μπαμπούλας στην γωνία». Το καθεστώς δεν θα κάνει τίποτα καλό για εσάς, αν κάνει κάτι «καλό», δεν είναι καλό για εσάς και αν ήταν καλό θα το είχαν απαγορεύσει. Σκεφτείτε το πολύ καλά!
Ας πάμε λίγο στην προεκλογική εκστρατεία. Τι έγραφε ο ΣΥΡΙΖΑ στις πινακίδες του για να πάρει ψήφους; Δεν έγραφε σε τουρκική κι όχι σε πομακική γλώσσα; Δεν βλέπουμε ποιο είναι το καθεστώς; Πρέπει να τα θυμόμαστε κάθε φορά και να τα λέμε ένα-ένα; Αυτό το κράτος δεν ανήκει στους Έλληνες και δεν έχει καμία υποχρέωση υπέρ των Ελλήνων. Σε ποιο κομμάτι του συντάγματος αναφέρεται ποιος είναι Έλληνας και ποια είναι η σχέση αυτού του κράτους με τον αυτόχθονα ιθαγενή και αν το βρείτε, δημοσιεύτε το!
«ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ….ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ..»
Κ. ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως ειπώθηκε και πριν η περιοχή της Θράκης είναι μια δύσκολη περιοχή. Εδώ το προξενείο ελέγχει σχεδόν τα πάντα. Το λάθος ξεκινάει από την αδιαφορία της πολιτικής κοινωνίας, όποια και να ήταν αυτή.
Σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης, από την ανταλλαγή των πληθυσμών, εξαιρέθηκαν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου και οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί της Θράκης. Το επίσης περίεργο στην Συνθήκη αυτή ήταν ότι αναφέρεται στους μεν μουσουλμάνους με το χαρακτηριστικό της θρησκείας, ενώ στους Έλληνες αναφέρει την Εθνικότητα. Από εκεί και πέρα το λάθος ήταν ότι η Ελληνική πολιτεία ταύτισε τους μουσουλμάνους με τους τούρκους, γιατί όπως ειπώθηκε, έχουμε και τους ρομά και τους αθίγγανους. Αν όλοι αυτοί ήταν ξεχωριστές μειονότητες στην Θράκη, επίσημες και αναγνωρισμένες, δεν θα μπορούσε κανείς να μιλάει για τουρκική μειονότητα. Δεν μπορούμε να θεωρούμε την μουσουλμανική μειονότητα, ως τουρκική μειονότητα και για να αναιρεθεί αυτή η συνθήκη της Λωζάνης που είναι σε ισχύ, πρέπει να συμβεί ένα άσχημο γεγονός. Για παράδειγμα, ένας πόλεμος ή μια σύρραξη.
Όσο και να λένε οι άλλοι ότι δεν αναγνωρίζουν την Συνθήκη, αυτή ισχύει και οι Πομάκοι πρέπει να προστατευτούν.
Η ΠΟΜΑΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ….
Όταν εγώ ήμουν στο πανεπιστήμιο το 1994 πρωτοετής έκανα  λαογραφικές έρευνες για τα έθιμα των πομάκων. Υπήρχε ένας Έλληνας επιχειρηματίας με το όνομα Επιαντζόγλου που άρχισε να εκδίδει βιβλία για την ιστορία των Πομάκων και το πομάκικο αλφάβητο. Όλοι έλεγαν ότι η πομακική γλώσσα είναι προφορική και είναι μια σλαβική γλώσσα. Είναι ένα ιδίωμα που δεν μπορείς να πεις ότι είναι τουρκική ή βουλγαρική. Περισσότερο, μπορούμε να πούμε ότι είναι μια βουλγαρική διάλεκτος. Τώρα αναπτύσσεται ο εθνικός τους πολιτισμός. Εγώ θα έλεγα ότι τον Μάιο που η νεολαία έκανε πολιτιστικές εκδηλώσεις στα χωριά, τις έκαναν στα ελληνικά, αλλά ήρθαν με το έτσι θέλω οι εκπρόσωποι της κοινότητας και ξαφνικά, αντί να μιλούν στα ελληνικά, άρχισαν να μιλούν στα τουρκικά. Διαμαρτυρήθηκε ο κόσμος και είπαν «Όχι, εμείς θα μιλήσουμε στα τουρκικά, γιατί αυτή είναι η γλώσσα που επιβάλλεται» στην ελληνική επικράτεια.
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Θέλω να ρωτήσω, ποιος έχει πάει στα σπίτια των πομάκων. Ποια είναι η αρχιτεκτονική τους και η επίπλωση τους; Τι σας θυμίζει; Εγώ έχω την δική μου εμπειρία, αλλά θέλω να ακούσω κι εσάς. Οι παραδόσεις δεν είναι  μόνο λεκτικές.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ: Εγώ θα πω την δική μου εμπειρία. Έχω φίλο και έχω μπει στο σπίτι τους. Μιλούν πομάκικα που είναι σλαβική διάλεκτος. Το δωμάτιο που μπήκα, είχε τον λεγόμενο «σουφρά», όπως τον είχαν και οι δικοί μου πρόγονοι που ήρθαν από την Καισάρεια της Μ. Ασίας. Είχε τα κειμήλια ακόμα και στον τοίχο για θέρμανση. Είχαν τα μικρά ντιβάνια από ξύλο φτιαγμένα. Ήταν τρομερά φτωχικά και τα χωριά τους ήταν φτιαγμένα στα ψηλά βουνά.
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Οπότε, καταλαβαίνετε ότι έχει να κάνει με την τοπικότητα. Τα χαλιά και τα κειμήλια αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής, γιατί έτσι ταιριάζει με το περιβάλλον. Θα δείτε, αν θα πάτε και στα ελληνικά χωριά του Αφγανιστάν που είναι πιο βόρεια και από τα Ιμαλάια, θα δείτε παρόμοια κτίσματα με παρόμοια επίπλωση. Δεν θα δείτε την ίδια επίπλωση σε όλη την Ελλάδα, γιατί κάθε περιοχή έχει και τις δικές της κλιματικές ιδιαιτερότητες. Αυτό θέλω να παρατηρήσετε, για να μη το θεωρήσετε διαφορετικό από αυτό που έχουμε εμείς. Δεν θα δείτε έναν Κυκλαδίτη να φτιάχνει το σπίτι του με τον ίδιο αρχιτεκτονικό τρόπο, όπως το κάνει ένας Ηπειρώτης. Ο τρόπος τους όμως ταιριάζει με πολλούς άλλους ελληνικούς πληθυσμούς που ζουν σε ορεινές περιοχές. Το πώς τελικά έχει διαμορφωθεί η γλώσσα, είναι μεγάλη ιστορία.
Κ. ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό ήθελα να πω κι εγώ, ότι ζουν στα πολύ ορεινά και έχουν αποκοπεί εκεί και οι ίδιοι ίσως εσκεμμένα, γιατί δεν ήθελαν να αναμιχθούν με τις άλλες μειονότητες των μουσουλμάνων και ανθίστανται με όλα τους τα μέσα, ιδιαίτερα οι νεαροί Πομάκοι να τους λένε τουρκόφωνους ή τουρκόσπορους. Δεν το δέχονται!
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Αυτό έλεγαν και σε μένα οι άνθρωποι που έζησα μαζί τους και για αυτό μην φανταστείτε ότι κάποιος είπε κάτι και αυτό καθορίζει αν είναι όλοι καλοί ή όλοι κακοί ή αν είναι όλοι Έλληνες ή δεν είναι! Αυτό δεν ταιριάζει στην λογική.
Γ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Πώς να ταιριάζει αυτό στην λογική του ανθρώπου, αφού ξέρουμε ότι πριν το Βυζάντιο, η Ελλάδα ήταν 400 εκατομμύρια. Η Μεγάλη Ελλάδα που ήταν η Ιταλία είχε περίπου 80 εκατομμύρια και γύρω στα 70 εκατομμύρια υπήρχαν στην Ιωνία, σημερινή Τουρκία. Πού πήγε όλος αυτός ο κόσμος;
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Πήγαινε στην Τυνησία, στο Αφγανιστάν, στο Μαρόκο κι όπου και να πας θα δεις τα κτίσματα που άφησαν οι άνθρωποι εκεί. Για να κτιστεί μια πόλη χρειάζονται τουλάχιστον 15.000 είδη τεχνιτών, που σημαίνει για να γίνει μια πόλη θα έπρεπε να υπήρχε ένας πληθυσμός 50-100.000 κόσμο. Δεν γίνονται απλά οι πόλεις. Ο καθένας βάζει το κομματάκι του κι όλοι μαζί φτιάχνουν τον πολιτισμό τους. Η λέξη «Θράκη» ξέρετε τι σημαίνει;
Κ. ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΥΛΟΣ: Η θράκα ήταν η φωτιά.
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Και αυτοί ήταν οι Αν-θρακες και αργότερα ακούστηκε η ονομασία Πυρολάτρες. Ποιος ήταν η αρχή της πυρολατρείας; Ο Προμηθέας! Άρα, είναι ένα πανάρχαιο φύλο.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ…
Κ.ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό υποστηρίζουν κι αυτοί ότι είναι αυτόχθονες και ανθίστανται πραγματικά στις ορολογίες τούρκος, τουρκόσπορος κτλ.
Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μα, δεν μπορείς να τους δίνεις τέτοια ονομασία, επειδή είναι μουσουλμάνοι… κάποιοι κομματικοί σχηματισμοί, τάχα μου υπερεθνιστικοί καλλιεργούσαν αυτό το έντεχνο μίσος.
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ:Πρέπει να ξεφύγουμε από τα καθεστωτικά κόλπα και να καταλάβουμε, ποιοι είμαστε, πού είμαστε και τι θέλουμε, τι μπορούμε και τι έχουμε!
Κ. ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό που πρέπει να ξέρουμε όλοι μας είναι ότι δεν πρέπει να μπερδεύουμε την θρησκεία με την εθνικότητα. Αλλαξοπίστησαν πολλοί για την θρησκεία, αλλά η Ιθαγένεια είναι μια και δεν μπορούμε να την αλλάξουμε και να θέλουμε.
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Αν έχουμε καλές ή κακές εμπειρίες, δεν μετρούν σε σχέση με την λογική. Όλοι έχουμε μια Α-λήθεια, δηλαδή, δεν ξεχνάμε. Αλλά το τι είναι πραγματικό έχει κάποιες περισσότερες διαστάσεις από ό,τι εμείς καταλάβουμε ως Αλήθεια, από τις δικές μας εμπειρίες.
ΣΠΥΡΟΣ: Ένα είναι σίγουρο, ότι το καθεστώς που κυβερνάει όλον τον πλανήτη, είτε λέγεται Ελλάδα, είτε λέγεται Τουρκία έχει γεμίσει τον κόσμο με τόσο πολύ ψέμα, ειδικά αν πάρουμε συνολικά όλον τον πλανήτη που είναι εταιρείες που κοιτούν το δικό τους συμφέρον. Πόσοι από την γενιά την δική μου γύρω στα 50 διαβάζαμε την ιστορία και λέγαμε τι μας έχουν κάνει οι Τούρκοι; Αυτό συνέβαινε και στην Τουρκία. Όπως σας είπα και πριν, πήγαινα συχνά Τουρκία για να κονομήσω κανένα χαρτζηλίκι. Έχω κάνει φίλους που ζουν από τον τουρισμό και οι καλοί τους πελάτες ήταν από την Κω, Έλληνες, γιατί υπήρχε φτηνό χρυσό και δερμάτινα μπουφάν.
Κάποια στιγμή, συζήτησα με αυτόν τον φίλο και τον ρώτησα: «τι σας διδάσκουν τα ιστορικά σας βιβλία» και μου απάντησε: «ότι οι Έλληνες μας έκαναν αυτό ή εκείνο…» και του λέω: «και εμάς το ίδιο». Αν κάτσω και σκεφτώ, είτε είναι τούρκικη κυβέρνηση, είτε είναι Ελληνική, η προπαγάνδα είναι να φέρει τον έναν λαό απέναντι στον άλλον και να μισεί ο ένας λαός τον άλλον. Αυτή είναι η λογική. Δηλαδή, ένα κράτος που θέλει το καλό του πολίτη, γιατί να διδάξει μίσος για έναν άλλο λαό; Μόνο αυτό δείχνει ότι κάνει κάτι κακό. Όσον αφορά τους πολέμους, οι μόνοι που δεν θέλουν πόλεμο είναι ο λαός, ούτε εγώ, ούτε ο απέναντι Τούρκος θέλει να έρθει να με σκοτώσει ή εγώ να τον σκοτώσω. Για ποιον λόγο; Τώρα, αν το σκεφτούμε όλο αυτό συνολικά, και αν προσθέσουμε και αυτό που είπε ο Αρτέμης ότι οι καθαροί Τούρκοι είναι μόνο 350.000 και αν πάρουμε παράδειγμα και το Τουρκμενιστάν που είναι κοντά στην Ρωσία και μιλούν σχεδόν τούρκικα, τότε έχουμε λογικά μια καθαρότερη εικόνα. Είναι δυνατόν από 350.000 Τούρκους να έχει φτάσει 90.000.000 η Τουρκία; Πόσοι είναι οι καθαροί Έλληνες; Πόσοι αλλοιώθηκαν; Εγώ ζω 15 χρόνια στην Νορβηγία και βλέπω ότι κι εγώ κοντεύω να γίνω Νορβηγός. Για να σκεφτούμε τώρα σε δύο γενιές, πόσο μπορεί να αλλοιωθεί μια οικογένεια;
Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ…
Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Οι τουρανομογγόλοι, οι Σελτζούκοι που απεστάλησαν με αποστολή προς την Μεσόγειο, ήταν πραγματικά μια οικογένεια. Τα παιδομαζώματα μέσα στον κόσμο που κινούνταν και το πλιάτσικο που έκαναν, τους έκαναν περισσότερους και μόλις έγιναν περισσότεροι, άρχισαν τις γενοκτονίες πληθυσμών της ανατολικής προμετωπίδας του Ελληνισμού. Έπαιρναν τις γυναίκες, τα κορίτσια και τα παιδιά. Αυτό γινόταν για 800 χρόνια. Να θυμάστε, αυτούς που λέμε σήμερα Αρμένιους, είναι οι Αριμάνιοι των Αρχαίων Ελληνικών κειμένων, δηλαδή, είναι οι Έλληνες προμετωπίδα του Ελληνισμού στα ασιατικά φύλα της Άπω Ανατολής, στα μογγολικά φύλα που έρχονταν πάντα προς την Μεσόγειο, που ήταν στα χρόνια του Τζέχις Χαν που ήταν η πιο βάρβαρη κάθοδος των Μογγόλων.
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Τι σημαίνει «αρμενίζω»;
Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Πηγαίνω με καράβι, με ούριο άνεμο και ταξιδεύω άνετα».
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Έτσι!
ΣΤΕΦΑΝΟΣ: Θέλω να πω ότι η εξαθλίωση του ελληνισμού αυτή την στιγμή είναι τέτοια που έφτασαν τον κόσμο, ειδικά στην πατρίδα μου την Αλεξανδρούπολη να λένε οι ίδιοι οι πατριώτες: «καλά που είναι και οι Τούρκοι κι έχουμε τώρα λίγο εμπορικές σχέσεις. Έρχονται και μας στηρίζουν στα μαγαζιά μας». Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αυτό είναι πολιτική και του δικού μας, αλλά και του εκεί καθεστώτος. Αναφορά κάνω και στο ότι το καζίνο της Ξάνθης έκλεισε, ενώ πήγαινε πολύ καλά και ήρθε στην Αλεξανδρούπολη και εδρεύει μέσα στο πιο πλούσιο ξενοδοχείο. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία, αλλά πέφτουμε και εμείς στην παγίδα να λέμε ότι καλά που είναι οι Τούρκοι και στηρίζουν τα μαγαζιά της Αλεξανδρούπολης και της Θράκης. Όλα αυτά είναι κατόπιν σχεδίου.
ΤΩΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ…
Κ.ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΥΛΟΣ: Όντως και αυτός είναι κι ο οικονομικός πόλεμος που γίνεται, γιατί ισχυρίζονται ότι το να πολεμούν με τα όπλα, είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν. Τώρα πολεμούν για να σε κατακτήσουν με το χρήμα. Κι αυτό που είπε ο Στέφανος ότι λένε «ας είναι καλά που έρχονται από την γείτονα χώρα και ενισχύεται η αγορά». Αυτό συμβαίνει σε όλη την Θράκη και αυτό πρέπει να το προσέξει η Ελληνική πολιτεία κι αν όχι αυτή, τότε εμείς, γιατί εμείς θα αναλάβουμε την διακυβέρνηση με την Ελλήνων Συνέλευσις και όλη αυτή η οικονομική κατάκτηση πρέπει να σταματήσει να γίνεται. Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι μουσουλμάνοι στην Θράκη είναι Έλληνες υπήκοοι, που αντί να είναι χριστιανοί, διάλεξαν ως θρήσκευμα να είναι μουσουλμάνοι. Είναι κακό να τους ταυτίζουμε τους μουσουλμάνους με τους Τούρκους και να δίνουμε τροφή στο να υπάρχουν κι άλλες πολιτικές επιδιώξεις σε αυτή την περιοχή. Το να γίνονται επενδύσεις στην περιοχή της Θράκης, από την μια είναι καλό, αλλά να μην φτάσουμε στο σημείο, αυτές οι επενδύσεις να είναι ο δούρειος ίππος για να αλλοτριωθεί η περιοχή ή να έχουμε άλλες περιπέτειες.
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Ξένες επενδύσεις με δανεικά μέσα από την Ελλάδα, πώς είναι δυνατόν να είναι κερδοφόρες και για την περιοχή; Πώς είναι δυνατόν να αγοράζουν πράγματα μέσα από την Ελλάδα, με δάνεια από την Ελλάδα; Μπορείς εσύ να πάρεις δάνειο 100.000.000 ευρώ για να αγοράσεις μια επιχείρηση;
«ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ…
Κ. ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, δεν μπορώ! Θα πω κάτι που το γνωρίζουν όσοι ζουν εδώ. Τα τελευταία χρόνια ιδρύθηκε μια τουρκική τράπεζα στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη, η οποία δανείζει με υψηλό επιτόκιο στους Έλληνες, ενώ στους αντίστοιχους μουσουλμάνους, που θεωρεί τούρκους, τους δανείζει με το πιο χαμηλό επιτόκιο. Το χειρότερο ήταν, όταν ήμουν παιδί και είχε δημιουργηθεί μεγάλο σκάνδαλο στην περιοχή, ένα διάστημα όλοι οι μουσουλμάνοι άρχιζαν να αγοράζουν γη. Έπαιρναν λεφτά από το προξενείο και αντί να νοικιάσουν σπίτια ή να αγοράσουν διαμέρισμα σε πολυκατοικία, αγόραζαν γη. Μας το έλεγαν στο σχολείο και το πιο άσχημο είναι ότι αυτό που μετράει για την αυτοδιάθεση είναι και το πόσο γη διαθέτεις. Ενώ, αν πάνε να κάνουν ένα σπίτι σε μια πολυκατοικία, τότε αυτό είναι αέρας, δεν αναγνωρίζεται ως γη, γιατί αν πάψει να υπάρχει η πολυκατοικία, παύει να υπάρχει και το σπίτι. Αυτό που μένει είναι η γη και τότε προσπάθησαν να απαγορεύσουν και στους δικηγόρους της περιοχής μας να μην κάνουν συμβόλαια με μουσουλμάνους και υπήρχε μεγάλη κατακραυγή. Ήταν στην δεκαετία του 90 που ήταν τα πράγματα σε ένταση κι ευτυχώς αυτό σταμάτησε.
ΣΠΥΡΟΣ: Αυτό που λες, μου θυμίζει αυτό που έκανε κι ο Αρτέμης στην Κύπρο, που δημιούργησε το motherland για να μπορούν οι Κυπραίοι να μην πουλούν τα σπίτια τους στους Τούρκους που είναι στην τουρκική πλευρά, γιατί από εκεί και πέρα, αν ανήκει πάνω από το 50% της γης σε κάποια μειονότητα, έχει και δικαιώματα Ιθαγένειας νομίζω. Κάτι τέτοιο σκέφτομαι κι εγώ. Φυσικά και αυτά τα δάνεια είναι κατευθυνόμενα .
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΜΑΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ…
Κ. ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΥΛΟΣ: Ακριβώς και έτσι εξηγείται η ευημερία και γράφτηκε και στον τύπο, ότι γίνονται προσπάθειες, τα παιδιά να μην πηγαίνουν στο δημόσιο σχολείο, αλλά να πηγαίνουν στα σχολεία της μειονότητας ή στο ιεροσπουδαστήριο και μάλιστα, οι μουσουλμανικές οικογένειες επιδοτούνται για αυτό. Όπως και επιδοτούνται και για να φορούν τα νεαρά κορίτσια την μαντήλα. Για αυτό υπάρχει και μια οικονομική ευμάρεια, η οποία όπως ειπώθηκε είναι κατευθυνόμενη, γιατί αποσκοπεί στο να δημιουργήσει γεγονότα. Γιατί όπως είχα πει πριν, η Συνθήκη της Λωζάνης δεν μπορεί να ανατραπεί. Ανατρέπεται με μια άλλη συνθήκη. Ο,τιδήποτε άλλο που λένε, δεν αλλάζει τίποτα. Ισχύει!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Εγώ λέω το εξής: Αφού ζουν στην Ελλάδα, γιατί να φοβηθούν; Εκτός αν δεν εμπιστεύονται το ελληνικό κράτος. Εσύ Σπύρο, ζεις στο Νορβηγικό κράτος, θα πας εναντίον του; Αφού εκεί ζεις! Μπορεί να είμαι λάθος, αλλά εμένα κάτι δεν μου αρέσει, γιατί τους ανθρώπους τους έχω ζήσει και πιστεύω ότι το έχουν δίπορτο!
ΣΠΥΡΟΣ: Οι καινούργιες γενιές δεν έχουν το πρόβλημα αυτό. Το μυαλό τους δεν είναι τετράγωνο, όπως η παλιά γενιά. Εγώ περιττό να σου πω ότι από την Κω, την τελευταία φορά που κατέβηκα πήρα 10 υπογραφές μουσουλμάνων με τούρκικα ονόματα. Ήδη γνωρίζω δύο παιδιά στην Κω, με ψευδώνυμα Ελληνικά που δεν θέλουν να δώσουν τα πραγματικά τους ονόματα, γιατί πολλοί Έλληνες δεν έχουν ξεκαθαρίσει το μυαλό τους από την προπαγάνδα που έχουν ταϊστεί από τα σχολεία και τα παιδικά τους χρόνια. Έτσι δεν θέλει να έχει αυτό το πρόβλημα, αλλά η καρδιά του χτυπάει Ελληνικά και έχει την ψυχή του ελληνική και σκέφτεται σαν Έλληνας και αυτό είναι ξεκάθαρο, γιατί αλλιώς δεν μου κολλάει εμένα να υπογράψουν τα ψηφίσματα, πώς είναι δυνατόν να υποστηρίζει τον Αρτέμη;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Εγώ Σπύρο μου μίλησα για «δίπορτο». Πώς αλλιώς να γίνεται το δίπορτο; Ναι μεν αγαπάω το Σπύρο, αλλά φοβάμαι τον Γιάννη…πρέπει να είναι ξεκάθαροι…
ΣΠΥΡΟΣ: Απειλείται από την ίδια του την οικογένεια για θρησκευτικούς λόγους.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Δεν έχει δίπορτο! Πρέπει να είναι ξεκάθαρος! Ή θα πάρεις μπροστά θέση ή όχι! Σου μιλάω εμπειρικά, γιατί τους έζησα και μακάρι να κάνω λάθος. Ποτέ δεν είδα δύο οικογένειες μαζί. Πάντα τρώγονταν μεταξύ τους σαν τα αγρίμια. Τότε ήμουν παιδί και δεν είχα καταλάβει. Τώρα κατάλαβα ότι δεν είχαν το παραμικρό κοινό για να κάτσουν σε ένα τραπέζι όλοι μαζί. Συγνώμη, αλλά αυτή είναι η άποψη μου.
ΣΠΥΡΟΣ: Όχι, οι γνώμες πρέπει να ακούγονται και σήμερα αγγίξαμε ένα θέμα που είναι σκοτεινό σε πολλούς συνέλληνες. Όπως και πολλοί συνέλληνες δεν έχουν ξεκαθαρίσει στο μυαλό τους ότι το ελληνικό και τούρκικο καθεστώς που είναι ιδιωτικές εταιρείες ζουν και τρώνε από το ίδιο τραπέζι και λογικό είναι να αναπτύξουν το μίσος ανάμεσα στους λαούς, γιατί απλά, δεν έχουν σκοπό το καλό της ανθρωπότητας.
Κ.ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΥΛΟΣ: Ακριβώς και θα προσθέσω κάτι τελευταίο. Αυτό που ειπώθηκε για την νέα γενιά, ισχύει! Όταν αρχίζει να μπαίνει η παιδεία και η μόρφωση – η πραγματική παιδεία κι όχι αυτή που μας παρέχουν- ανοίγει το μυαλό και η μουσουλμανική και πομακική νεολαία έχουν πιο ανοιχτά μυαλά. Δεν έχουν τις αγκυλώσεις και τον φανατισμό του παρελθόντος. Το μίσος ήταν κι αυτό φτιαχτό. Από την στιγμή που ζούμε σε αυτή την περιοχή και είμαστε Έλληνες δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε και για αυτό πρέπει να ενωθούμε και να πετύχουμε στην Συνένωση. Κι όντως, υπάρχουν και Πομάκοι που υπέγραψαν και το Ψήφισμα, που εκφράζουν τα συναισθήματα τους και είναι καθήκον μας να αναδείξουμε αυτές τις φωνές για να ανάψουν κι άλλοι φάροι αυτής της νόησης και κατά κάποιο τρόπο να τους προστατεύσουμε και να ενωθούμε όλοι μαζί.
ΣΠΥΡΟΣ: Πολλά πράγματα που λέει και Γ. Καλογερόπουλος και ο Αρτέμης Σώρρας και βγάζουν αυτές τις αλήθειες έξω, κάποιος που έχει μυαλό, τα βάζει κάτω και σκέφτεται το ένα και το άλλο. Όταν δει τι γίνεται εδώ, κάποια στιγμή υπάρχει η νόηση και αρχίζει και ξυπνάει ο κόσμος, γιατί δεν μπορούν να αρνηθούν αυτές τις αποδείξεις.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Ο Γιάννης Καλογερόπουλος και ο Αρτέμης από τις θέσεις που έχουν δεν μπορούν να εκφράσουν αυτά που λέμε εμείς. Εγώ μιλάω τώρα ως Δημήτρης, ένας απλός πολίτης. Εμείς θα πούμε μια κουβέντα παραπάνω, γιατί δεν θα παρεξηγηθούμε. Εγώ λέω αυτό που έζησα. Εγώ, ήμουν στην Ελβετία και τους σεβάστηκα τους ανθρώπους και ακόμα περισσότερο τώρα που κατάλαβα ότι έχουν το Καποδιστριακό σύστημα. Τα πρώτα χρόνια δεν ήξερα τι έκαναν. Κι όμως, μετά κατάλαβα πόσο δίκαιο είχαν! Τώρα για αυτούς που μιλάμε, ωραία τα λένε στα λόγια. Θέλω να δω μια πράξη!
Είσαστε εδώ κύριοι, μεγαλώσατε εδώ εσείς και τα παιδιά, δεν έχω πρόβλημα, αλλά κάνετε μια κίνηση ότι θέλετε όλοι το καλό της ανθρωπότητας. Όχι λόγια! Ναι, έχουν την τράπεζα της Ξάνθης και παίρνουν από εκεί με χαμηλό επιτόκιο δάνειο. Ωραία, αλλά δεν παίρνουν όλοι οι Έλληνες από εκεί. Κάντε κάτι κι εσείς! Διαχωρίστε την θέση σας. Έχουμε χορτάσει από λόγια. Υποστηρίξτε την κίνηση. Οι άλλοι δηλαδή είναι χαζοί που μπαίνουν μπροστά. Μιλάμε για το μέλλον της ανθρωπότητας κι όχι μόνο των Ελλήνων. Δεν μπορεί να παρασύρονται από το αν θα τους δανείσουν με χαμηλό επιτόκιο ή όχι. Μακάρι να έχω άδικο, αλλά το ζήσαμε αυτό και με την Κύπρο. Και πριν την καταστροφή της Σμύρνης, οι Έλληνες τους είχαν εργάτες και μετά, οι εργάτες έσφαζαν τα αφεντικά. Ας πάρουν μια θέση για να ξέρουμε ποιοι είναι. Γιατί παίρνουν δάνειο από εκεί και δεν πηγαίνουν στην Τουρκία; Αν ο Πομάκος της Θράκης πάει στην Τουρκία, θα πάρει δάνειο, όπως το παίρνει στην Θράκη για να αγοράσει ελληνική γη;
ΣΠΥΡΟΣ: Αυτά είναι καθεστωτικά παιχνίδια και μην τα μπερδεύουμε!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Εγώ μιλάω ως απλός άνθρωπος. Εσύ δεν έχεις πάρει για τον εαυτό σου θέση; Αυτό λέω: Ας πάρουν θέση!
ΣΠΥΡΟΣ: Το σκεπτικό σου είναι σωστό από την μία, αλλά εγώ έχω δει από την ζωή μου ότι πρέπει να μπαίνεις στα παπούτσια του άλλου και να καταλάβεις το σκεπτικό του. Εγώ ρώτησα κάποιον που ήταν στο facebook με ψευδώνυμο, γιατί δεν βάζει το όνομα του κανονικά. Μου απάντησε: «σκέφτεσαι τον ρατσισμό; Πόσοι θα γυρίσουν και θα πουν τον κωλότουρκο; Και θα μου σπάσουν το ηθικό, γιατί εγώ δεν νιώθω έτσι!».
Δεν πρέπει να βάζουμε όλους τους ανθρώπους στο ίδιο τσουβάλι!
Γ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Ας πάρουν θέση πρώτα οι καθαρόαιμοι αυτόχθονες Έλληνες και ας αφήσουμε την κατατρεγμένη μειονότητα που είναι συνεχώς με τον βούρδουλα στο κεφάλι και εμείς οι υπόλοιποι δεν έχουμε κάνει τίποτα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Δεν έχουν κανέναν βούρδουλα! Πήγαινες Σάββατο και όλα τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά και δούλευαν τα πάντα και οι πάντες. Τους αγαπώ τοςυ ανθρώπους, αλλά τώρα ας πάρουν μια θέση. τώρα που είναι δύσκολα τα πράγματα για όλους σε αυτό το κράτος που μεγάλωσαν, ας πάρουν την θέση τους, ή είναι μαζί μας, ή απέναντι! Είσαστε λίγο μακριά και δεν ξέρετε τι σας λέω και μακάρι να κάνω λάθος.
Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Ας πάρουν μια θέση οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες κι άσε τους άλλους!
Γ.ΤΑΡΑΣ: Ήταν ένα θέμα που δεν το είχαμε συζητήσει κι άξιζε να το συζητήσουμε. Καλό ξημέρωμα σε όλους!
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: Έλενα Αλεξίου